Prospect ACC 200mg, capsule

Substanța activă: aetilcisteina
Producator: Hexal Pharma GMBH Germania
Clasa ATC: [R05CB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> expectorante fara combinatii cu antitusive >> mucolitice
Categoria: Afectiuni pulmonare
Grupa farmaceutică: expectorante, mucolitice
Tip: Capsule

Indicații ACC 200mg, capsule:

Afectiuni ale cailor respiratorii. In pneumologie: Forme acute si cronice ale afectiunilor respiratorii, in mod deosebit in bronsitele acute sii cronice, bronsiectazii (largirea ramurilor bronhiale), bronsita astmatiforma, bronsiolita (inflamatia cailor bronsice mici), mucoviscidoza (afectiune metabolica genetica). In ORL: Laringite, sinuzite acute si cronice, otita medie cu supuratii.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la N-acetilcisteina sau la oricare dintre componentii produsului: copii sub 2 ani

Administrare ACC 200mg, capsule:

Daca nu exista alta indicatie se recomanda urmatoarea administrare a acetilcisteinei de 200 mg: Adulti si tineri peste 14 ani: de trei ori pe zi cate o capsula de ACC 200.
Copii intre 6-14 ani: de doua ori pe zi cate o capsula de ACC 200.
Copii intre 2-5 ani: o data pe zi o capsula de ACC 200, mai ales seara.
La pacienti cu mucoviscidoza, cu predispozitie pentru bronsite si cu greutate peste 30 kg se poate mari doza pana la 800 mg.
Modul si durata tratamentului: Capsulele se administreaza ca atare cu lichide dupa mese. Durata tratamentului se va stabili individual. In bronsitele cronice si mucoviscidoza se va face un tratament de lunga durata pentru a realiza o profilaxie a infectiilor. Atentie Efectul secretolitic al acetilcisteinei se potenteaza cu lichide.

Compoziție ACC 200mg, capsule:

O capsula contine 200 mg acetilcisteina, manitol, acid stearic, colorant E 171.

Precauții:

N-acetilcisteina, folosita ca mucolitic, favorizeaza bronhospasmul, de aceea trebuie administrata cu prudenta la astmatici, eventual, in asociere cu bronhodilatatoare.

Reacții adverse ale ACC 200mg, capsule:

Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale dorite si efecte nedorite, asa-numitele efecte adverse. Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a acetilcisteinei, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos: Rareori pot aparea inflamatii ale mucoasei bucale (stomatite), cefalee si zgomote in urechi (tinitus). In rapoarte izolate se semnaleaza dupa administrarea de acetilcisteina reactii alergice ca de ex.: mancarime, urticarii, exanteme, sufocare (spasm bronsic), tahicardie si scaderea tensiunii. Cazurile izolate de spasm bronsic se refera in special la pacienti cu sistem bronsic hiperactiv la astm bronsic, acele numite "hiper-responder" (hipersensibilitate fata de diferiti agenti). In afara de acestea s-au semnalat cazuri de sangerari in legatura cu administrarea de acetilcisteina in special in cadrul reactiilor de hipersensibilitate. De asemenea s-a semnalat o diminuare a agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei, cu toate ca nu se poate demonstra clinic.

Interacțiuni cu alte medicamente:

N-acetilcisteina, inactiveaza in vitro unele antibiotice: aminoglicozide, cefalosporine, peniciline semisintetice, tetracicline. Se recomanda un interval de cel putin 2 ore intre administrarea mucoliticului si administrarea acestor antibiotice. Acetilcisteina nu este incompatibila cu amoxicilna, cefuroxima, doxiciclina, eritromicina si tiamfenicolul.
Antitusivele impiedica eliminarea secretiei bronsice fluidificate prin mucolitice. Asocierea celor doua tipuri de medicamente obliga la prudenta.
N-acetilcisteina mareste efectele vasodilatator si antiagregant plachetar ale nitroglicerinei; semnificatia clinica nu este precizata.

Administrarea de ACC 200mg, capsule în sarcină / alaptare:

Intrucat nu exista experiente de utilizare in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, se recomanda a nu fi utilizat in aceste perioade.

Prezentare ambalaj:

Ambalaje originale cu 20, 50 si 100 capsule.

Condiții de păstrare:

Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare inscriptionat pe ambalaj. Medicamentul se pastreaza ferit de copii.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ACC 200mg, capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ACC 200mg, capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.