Prospect AGAPURIN RETARD, compr.

Substanța activă: pentoxiphylinum
Producator: Slovakofarma
Clasa ATC: [C04AD]: sistem cardiovascular >> vasodilatatoare periferice >> vasodilatatoare periferice >> derivati purinici

Indicații AGAPURIN RETARD, compr.:

Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase in tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, in tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural), in tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), in tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Contraindicații:

Nu folositi acest preparat in cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in sangerari masive si in hemoragii cerebrale si retiniene, in tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar in infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Administrare AGAPURIN RETARD, compr.:

De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Acțiune:

Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular, prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vascozitatea sanguina, aceasta conducand la imbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine in tesuturile ischemice.

Compoziție AGAPURIN RETARD, compr.:

Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Precauții:

Presiunea sanguina trebuie monitorizata in timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea in timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Reacții adverse ale AGAPURIN RETARD, compr.:

Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata, varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie. Exceptional, in special dupa administrarea de doze mari, aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, in special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sangerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal).
Alte medicamente cu substanța activă pentoxiphylinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AGAPURIN RETARD, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AGAPURIN RETARD, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.