Prospect BACLOFEN, compr.

Substanța activă: baclofenum
Clasa ATC: [M03BX]: sistemul muscular-scheletic >> miorelaxante >> miorelaxante centrale >> alte preparate cu actiune centrala

Indicații BACLOFEN, compr.:

Baclofen este un antispastic foarte eficient cu actiune la nivelul maduvei spinarii.
Medicamentul reduce transmisia reflexului polisinaptic si monosinaptic (probabil prin stimularea receptorilor GABA), aceasta stimulare inhibeaza eliberarea aminoacizilor glutamat si aspartatul excitator.

Transmisia neuromusculara nu etse afectata de Baclofen, acesta exercita un efect antinociceptiv.

Este recomandat in maladiile neurologice asociate cu spasme ale muschilor scheletici, in scleroza multipla, tulburari spastice ce apar in boli ale maduvei spinarii de natura infectioasa, degenerativa, traumatica, neoplazica sau de origine necunoscuta (paralizie spinala spastica, scleroza laterala amiotrofica, siringomielie, mielita transversa, parapareze sau paraplegii traumatice si compresie a maduvei, spasm muscular de origine cerebrala, in special cand se datoreaza paraliziei cerebrale infantile ca si dupa accidente cerebrovasculare sau in prezenta maladiei cerebrale degenerative sau neoplazice.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la baclofen.

Reacții adverse ale BACLOFEN, compr.:

Apar in special la inceputul tratamentului daca se creste prea rapid doza, daca se folosesc doze mari sau daca pacientul este varstnic. Reactiile adverse sunt deseori tranzitorii si pot fi atenuate sau eliminate reducand doza, ele sunt rareori severe pentru a necesita intreruperea medicatiei. La bolnavii cu o boala psihica sau cu tulburari cerebrovasculare si la batrani, reactiile adverse pot prezenta forme mai serioase.

Sistem nervos central: In special la inceputul tratamentului apar frecvent efecte nedorite precum toropeala ziua, somnolenta, greata.
Uneori apar: uscaciune a gurii, scaderea capacitatii respiratorii, oboseala, confuzie mintala, ameteala, greata, voma, dureri de cap si insomnie.

Manifestarile psihice si/sau neurologice raportate ocazional includ euforie, stari depresive, parestezii, mialgii, atonie musculara, ataxie, tremor, nistagmus, tulburari de acomodare, halucinatii, cosmaruri. Deseori este dificila distinctia dintre aceste manifestari si cele ale bolii care se trateaza. Scaderea pragului de convulsie si crizele de convulsii pot aparea in special la bolnavii epileptici. Gastrointestinal: Rar apar tulburari gastrointestinale minore (constipatie, diaree).

Cardiovascular: Uneori hipotensiune. Urogenital: Intamplator sau rar apar disurie, mictiuni frecvente, enurezis.

Alte reactii adverse.
Cazuri izolate, de tulburari vizuale, hiperhidroza, eruptii cutanate, tulburari ale functiei hepatice.
Unii bolnavi au prezentat o spasticitate crescuta, ca o reactie paradoxala la medicatie.
Mai poate aparea un grad de hipotonie musculara, care se remediaza prin reducerea dozei date ziua si posibil marind doza de seara.
Alte medicamente cu substanța activă baclofenum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu BACLOFEN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul BACLOFEN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.