Prospect Ceclodyne Forte 500mg

Substanța activă: cefaclorum
Producator: Sandoz International GmbH Germania
Clasa ATC: [J01DC]: >> >> >>
Categoria: Antibiotice, antimicotice, antiinfectioase
Tip: Capsule

Indicații Ceclodyne Forte 500mg:

Ce este Cefaclor?
Cefaclor este un antibiotic semisintetic din clasa cefalosporinelor, pentru administrare orala. Actioneaza prin distrugerea bacteriilor care pot cauza infectii la nivelul corpului uman.

La ce se foloseste Ceclodyne?
Ceclodyne poate fi utilizat in tratamentul urmatoarelor infectii, cauzate de bacterii care sunt sensibile la produsul medicamentos;
Infectii ale troctului respirator: pneumonii, bronsite acute si cronice;
Infectii acute si cronice ale tractului genito-urinar: pielonefrite si cistite;
Gonoree;
Infectii din sfera ORL: otite medii, faringite, amigdalite si sinuzite;
Infectii ale pielii si ale tesuturilor moi.

Contraindicații:

Nu luati Ceclodyne daca:
Sunteti alergic la cefaclor, la oricare dintre ingredientele produsului medicamentos sau la alte antibiotice cefalosporinice.

Administrare Ceclodyne Forte 500mg:

Adulti si copii cu varsta peste 10 ani
Doza recomandata este de 500 mg cefaclor administrata de 3 ori pe zi.
In cazul infectiilor severe (de ex. in pneumonii) sau al infectiilor cu microorganisme mai putin sensibile, doza recomandata este de 1000 mg cefaclor administrata de 3 ori pe zi. Doze de 4 g cefaclor pe zi au fost administrate in conditii de siguranta la pacienti, timp de 28 zile, dar doza zilnica totala nu trebuie sa depaseasca aceasta valoare.
In cazul infectiilor usoare (de ex. in infectii necomplicate ale tractului urinar), poate fi suficienta o doza de 250 mg cefaclor, administrata de 3 ori pe zi.

Copii
Doza recomandata este de 30 mg cefaclor/kg si zi, divizata in 3 prize. in cazul infectiilor severe (de ex. otite medii) sau al infectiilor cu microorganisme mai putin sensibile, doza poate fi crescuta pana la 40-50 mg cefaclor/kg si zi. in otita medie, doza zilnica trebuie divizata in doua prize, administrate la 12 ore.
La copii mai mici de 6 ani se recomanda forme farmaceutice adecvate varstei.
in cazul infectiilor usoare (de ex. infectii necomplicate ale tractului urinar), poate fi suficienta o doza de 20 mg cefaclor/kg si zi, administrata in 2-3 prize.

Varstnici
Nu este necesara modificarea dozei la pacientii varstnici.

Pacienti cu insuficienta renala
Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu insuficienta renala.

Pacienti dializali
Hemodializa scade timpul de injumatatite plasmatica cu 25-30%. La pacientii care fac tratament regulat prin hemodializa, se recomanda administrarea unei doze de 250 mg - 1 g cefaclor inaintea sedintei de dializa, urmata de 250 - 500 mg cefaclor la fiecare 6-8 ore in timpul perioadelor dintre sedintele de hemodializa.

Durata tratamentului
Durata tratamentului cu Ceclodyne este in functie de starea clinica a pacientului si de evolutia bolii. La fel ca in cazul tratamentului cu alte antibiotice, administrarea Ceclodyne trebuie continuata inca minimum 3 zile de la disparitia febrei si a celorlalte simptome sau dupa obtinerea eradicarii bacteriene.
In cazul tratamentului infectiilor cu Streptococ beta hemolitic, tratamentul trebuie administrai minimum 10 zile.

Mod de administrare
Capsulele se administreaza nemestecate cu o cantitate de lichid, in timpul meselor, pentru a reduce disconfortul gastrointestinal.

Daca ati uitat sa luati o doza
Doca ati uitat sa luati o doza la ora stabilita, luati-o atunci cand va amintiti si continuati ca inainte.
Daca ati omis o doza, nu luati o cantitate dubla.

Nu intrerupeti tratamentul mai devreme decat v-a prescris medicul chiar daca va simtiti mai bine.
Este important sa luati Cedodyne atat timp cat va prescrie medicul dumneavoastra. Daca intrerupeti tratamentul mai devreme decat v-a fost prescris, infectia poate reaparea.
Nu administrati mai mult decat doza prescrisa in fiecare zi!

Compoziție Ceclodyne Forte 500mg:

Ceclodyne® Forte 5OO mg Capsule:
1 capsula contine 500 mg cefaclor sub forma de cefaclor monohidrat 524,7 mg.

Substanta activa a produsului este cefaclor sub forma de cefaclor monohidrat.

Alte ingrediente sunt: Stearat de magneziu, dimeticona, croscarmeloza sodica.

Precauții:

Spuneti medicului daca:
Suferiti de o boala cronica (de exemplu porfirie), tulburari metabolice si alergii sau luati in mod uzual alte medicamente.
Sunteti alergic la peniciline sau Io orice alt medicament. in acest caz sunteti mai predispus la o reactie de hipersensibilitate la cefaclor.
Apar mancarimi, roseli ale pielii sau dificultati bruste in respiratie. Consultati medicul in legatura cu acestea.
Poate apare diaree in timpul tratamentului cu antibiotice cefalosporinice. Daca diareea este severa si persistenta, consultati medicul dumneavoastra.
Apar suprainfectii cu fungi sau alte microorganisme rezistente in urma unui tratament de lunga durata. Consultati medicul pentru a lua masuri terapeutice adecvate.
Suferiti de insuficienta renala severa. In cazurile de insuficienta grava este necesara observatia clinica si monitorizarea atenta.
Sunteti supusi unor teste de laborator (testul Coombs direct, teste de determinare a glicozuriei) in timpul tratamentului cu Ceclodyne.

Reacții adverse ale Ceclodyne Forte 500mg:

La fel ca alte medicamente, Ceclodyne poate avea efecte adverse.
Cele mai frecvente efecte adverse raportate sunt tulburarile digestive (dureri ale stomacului sau greata, stari de voma, diaree si indigestie).
Diareea severa si persistenta poate fi semn al unei forme speciale de infectie a intestinului gros. in acest caz trebuie sa informati medicul dumneavoastra imediat.
Mai putin frecvent, medicamentul poate cauza reactii de hipersensibilitate, cum ar fi mancarimi ale pielii (urticarie), roseli si in cazuri foarte rare pot aparea reactii de hipersensibilitate severe acompaniate de edeme, dificultati in respiratie si chiar socuri alergice. Au fost de asemenea raportate febra, dureri musculare si articulare. Unii dintre pacienti pot avea ameteala, dureri de cap, iritabilitate sau probleme cu somnul in timpul tratamentului cu Ceclodyne.
Uneori acest medicament poate produce modificari la nivelul testelor sanguine.
Unii pacienti pot dezvolta infectii cu microorganisme rezistente sau pot contacta infectii fungice ale gurii, vaginului sau pliurilor cutanate, in timpul tratamentului cu Ceclodyne.
Daca observati orice efect advers, chiar si daca nu este mentionat in acest prospect, va rugam sa informati medicul sau farmacistul dumneavoastra.

Supradozajul:

Daca ati luat mai multe doze decat ar trebui
Daca ati luat mai multe doze de produs decat ar trebui sa luati, contactati medicul sau farmacistul dumneavoastra imediat.
Ingestia unui numar mare de apsule poate produce dureri abdominale, greata, stari de voma si diaree.

Administrarea de Ceclodyne Forte 500mg în sarcină / alaptare:

Consultati medicul inainte de inceperea tratamentului.
Nu exista date referitoare la efectele grave ale medicamentului asupra fatului, la femeile insarcinate. Oricum, deoarece siguranta totala pentru utilizarea in timpul sarcinii nu a fost stabilita, doctorul dumneavoastra va va prescrie Ceclodyne numai daca beneficiile asteptate depasesc riscurile potentiale pentru copil.
Cantitati mici de produs au fost gasite in laptele matern, putand produce la sugar diaree, suprainfectii micotice si reactii alergice. De aceea, trebuie sa opriti alaptarea in timpul tratamentului cu acest produs.

Prezentare ambalaj:

Cutii de carton cu 10 si 20 capsule, ambalate in blistere.

Condiții de păstrare:

A nu se lasa la indemana copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.
Alte medicamente cu substanța activă cefaclorum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Ceclodyne Forte 500mg(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ceclodyne Forte 500mg vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.