Prospect CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.

Substanța activă: chlorotrianisenum
Producator: Sindan
Clasa ATC: [G03CA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> estrogeni >> estrogeni naturali si semisintetici

Indicații CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.:

Cancerul prostatei in toate stadiile de evolutie a bolii. Subliniem ca preparatul este eficace si in stadiile avansate ale bolii (cu metastaze osoase), precum si in cazurile rezistente la alte preparate estrogenice. Este indicat in tratamentul cancerului vezical, urinar si mamar. Este utilizat in tulburarile de climax si in vederea suprimarii lactatiei. Se poate asocia cu citostatice si cu orhiectomia.

Contraindicații:

In general, ca si in cazul oricarei terapii cu estrogeni, se atrage atentia asupra necesitatii investigarii atente a starii aparatului cardiovascular, functiei renale si hepatice. O atentie deosebita trebuie acordata cazurilor care au avut in antecedete accidente tromboembolice. Preparatul prezinta contraindicatiile din estrogenoterapie, dar de mai mica intensitate si mai putin frecvente: suspiciunea sau existenta unui cancer genital sau mamar in antecedente; fibromatoza si polipoza uterina; insuficienta cardiaca; afectiuni trombogenetice, dislipidemii, antecedente de icter colestatic, in timpul sarcinii.

Administrare CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.:

Tratamentul este strict individualizat pentru fiecare bolnav. Doza zilnica este de 24-48 mg/zi (1-2 comprimate) in cancerul prostatic, in toate stadiile clinice. Pentru a obtine rezultate optime, se recomanda tratamentul prelungit sine die. Se intrerupe tratamentul numai la aparitia fenomenelor secundare persistente. Asocierea corticoterapiei, mai ales in formele cu metastaze osoase, creste eficienta tratamentului cu Clorotrianisen. Se recomanda ingerarea comprimatelor in timpul meselor.

Acțiune:

Estrogen nesteroidic de sinteza, care se acumuleaza in tesutul adipos, ceea ce ii ofera o actiune farmacologica prelungita. Se elibereaza de la locul de acumulare treptat, in doze terapeutice, dupa un mecanism asemanator eliminarii hormonale a unei glande cu secretie interna. Realizeaza o estrogenoterapie eficienta, fara a prezenta efecte secundare importante. Preparatul nu determina o actiune simultana asupra cortexului suprarenalei si nici hipertrofia glandei hipofizare. Tratamentul cu corticosteroizi, asociat frecvent in cancerul prostatei, se administreaza pentru a inhiba secretia de androgeni a suprarenalei (prin inhibitia secretiei hipofizare de ACTH).

Compoziție CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.:

Comprimate continand 0,024 g de chlorotrianisen [clorotri (p-metoxifenil) etilena] si excipeinti q.s.

Reacții adverse ale CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.:

Pot sa apara, in cazuri rare, ca de altfel la orice estrogen: tulburari digestive (greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, anorexie), reactii cutanate, ginecomastii, algii mamare moderate si disparitia libidoului, tulburari psihice, retentie de apa, metroragii la intreruperea tratamentului, pigmentarea mamelonului si a areolei. Trebuie avut in vedere ca principalul efect secundar indus de estrogeni este rasunetul asupra aparatului cardiovascular, cu aparitia unor fenomene ce pot merge pana la insuficienta cardiaca. Preparatul se administreaza cu precautie la bolnavii cardiaci, cu ateroscleroza si la bolnavii peste 75 de ani, la care poate determina insuficiente cardiace. Efectele secundare, mai ales cele cardiace, apar in functie de doza zilnica administrata si se intalnesc mai frecvent in cursul primului an de tratament.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CLOROTRIANISEN (CLANISEN), compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.