Prospect CORDILTM, comprimate

Substanța activă: isosorbidi dinitrans
Producator: Armedica S.A. Târgu - Mures în colaborare cu Dexon
Clasa ATC: [C01DA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> terapia miocardului - vasodilatatoare >> coronarodilatatoare

Indicații CORDILTM, comprimate:

Profilaxia si tratamentul de lunga durata al anginei pectorale.

Contraindicații:

Hipersensibilitate sau idiosincrazie la nitrati sau nitriti. Anemie severa, hemoragii cerebrale, glaucom, primele trei luni de sarcina.

Administrare CORDILTM, comprimate:

Tratamentul trebuie individualizat in functie de reactivarea si reactivitatea pacientului. In general, se administreaza astfel: Cordil 10 si 20: 30 - 120 mg/zi in 2 - 4 prize. Cordil 40 SR: Doza medie este de 1 comprimat la 12 ore. Comprimatele nu vor fi sfaramate. La nevoie doza zilnica poate fi crescuta pana la 240 mg/zi. Se recomanda administrarea comprimatelor cu cel putin o ora inainte de masa.

Acțiune:

Nitrat organic care prin vasodilatatie corona-riana si periferica reduce presiunea sangelui si micsoreaza incarcarea cordului drept. La pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva, izosorbidul dinitrat diminueaza tonicitatea venelor, scade tensiunea ventriculara si reduce congestia pulmonara. Reduce in mod semnifi-cativ numarul, durata si gravitatea crizelor anginoase.

Compoziție CORDILTM, comprimate:

Cordil 10 - un comprimat contine 10 mg izosorbid dinitrat. Cordil 20 - un comprimat contine 20 mg izosorbid dinitrat. Cordil 40 SR - un comprimat contine 40 mg izosorbid dinitrat, cu actiune prelungita.

Precauții:

Se impun precautii la pacientii cu traumatisme craniene sau hipotensiune ortostatica. Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, in cazuri de hipotiroidism. Folosirea indelungata poate dezvolta toleranta la nitrati. Intreruperea medicatiei pentru o saptamana sau mai mult, urmata de reluarea ei, poate restabili eficienta.

Reacții adverse ale CORDILTM, comprimate:

Poate aparea vasodilatatie cutanata cu roseata. Medicamentul poate provoca cefalee in primele zile de tratament, care de obicei dispare la continuarea terapiei. Scaderea dozelor si folosirea analgezicelor favorizeaza diminuarea cefaleei. Ocazional, pot aparea ameteli insotite de palpitatii, vertij, slabiciune cat si alte semne de ischemie cerebrala datorate hipotensiunii ortostatice. S-au semnalat in unele cazuri si dermatite exfoliative sau dermatite medicamentoase.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CORDILTM, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CORDILTM, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.