Prospect EFITARD, flac.inj.

Substanța activă: benzylpenicillinum procainicum
Producator: Antibiotice-Iasi
Clasa ATC: [J01CE]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> peniciline cu spectru larg >> peniciline sensibile la betalactamaza

Indicații EFITARD, flac.inj.:

In principiu, Efitard este indicat in forme usoare sau de gravitate medie ale infectiilor sistemice sau localizate, generate de germeni sensibili la Penicilina G, in care sunt suficiente titrurile ce se obtin prin injectarea preparatului. Astfel, Efitard este indicat in: unele infectii bronho-pulmonare, scarlatina, angine, celulite, erizipel, infectii dupa interventii ca amigdalectomia, extractia dentara s.a.

Contraindicații:

Efitard este contraindicat: la persoane sensibilizate la penicilina sau la procaina; in formele grave ale infectiilor cu germeni sensibili (in care este necesara o penicilinemie de start ridicata, ce nu se poate obtine cu Efitard, ci numai cu o penicilina „acuta"); in infectii cu germeni rezistenti la Penicilina G sau cu o sensibilitate moderata la aceasta. Nu se recomanda administrarea preparatului la copii sub 2 1/2 ani. Atentie! Se recomanda efectuarea antibiogramei inainte de instituirea tratamentului cu Efitard, iar in infectiile determinate de stafilococ, testarea repetata a sensibilitatii acestuia (rezistenta se poate instala foarte rapid).

Administrare EFITARD, flac.inj.:

Efitard se injecteaza strict intramuscular, cat mai profund (se controleaza, aspirand cu seringa, daca acul nu a patruns intr-un vas sanguin). Posologia este in functie de boala si de bolnav si de asemenea intervalele. Dozele uzuale sunt: Adulti: 400000 UI-800000 UI la 12-14 ore. Copii peste 2 1/2 ani: 200000 UI - 400000 UI la 12-14 ore. In tratamentul sifilisului se recomanda administrarea unei doze totale de 6000000 UI-12000000 UI in decurs de 10-15 zile.

Acțiune:

Efitard este un preparat antibiotic, compus dintr-o penicilina „acuta" si o penicilina-depozit. Datorita resorbtiei rapide a celei dintai se realizeaza o penicilinemie initiala mai ridicata in primele 2-3 ore, procainpenicilina, mai putin solubila si deci cu resorbtie prelungita, asigurand in continuare, timp de 12-14 ore, o concentratie terapeutica de minimum 0,03 UI/ml de ser sanguin. Spectrul de actiune al Efitardului este acelasi cu al Penicilinei G: coci grampozitivi (streptococi, pneumococi, stafilococi penicilinazo-negativi) si gramnegativi (gonococi si meningococi), bacili gramnegativi (clostridii), spirochete (Treponema pallidum). Prezinta rezistenta: enterococul, bacilul difteric si cel tuberculos, actinomicetele, protozoarele si virusurile „mici". Concentratiile sanguine, realizate prin administrarea Efitardului sunt inactive fata de Haemophilus influenzae si de Salmonella typhi.

Compoziție EFITARD, flac.inj.:

Flacon de 400 000 UI Penicilina G potasica 100 000 UI Procainpenicilina 300 000 UI
Flacon de 800 000 UI Penicilina G potasica 200 000 UI Procainpenicilina 600 000 UI

Reacții adverse ale EFITARD, flac.inj.:

Cele mai importante sunt de tip alergic (eruptii cutanate, fenomene asemanatoare celor din boala serului, mai rar soc anafilactic, modificari sanguine - anemie, leucopenie, eozinofilie peste 25%, trombocitopenie).
Alte medicamente cu substanța activă benzylpenicillinum procainicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu EFITARD, flac.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul EFITARD, flac.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.