Prospect EPILAT RETARD, draj.

Substanța activă: nifedipinum
Clasa ATC: [C08CA]: sistem cardiovascular >> blocanti de calciu >> blocanti de calciu cu efecte preponderent vasculare >> dyhidropyridine derivati

Indicații EPILAT RETARD, draj.:

Angina vasospastica (angina Prinzmetal, angina varianta) - in monoterapie; angina pectorala cronica stabila (angina de efort); hipertensiune arteriala esentiala.

Contraindicații:

- socul cardiovascular;
- stenoza aortica severa;
- angina pectorala instabila;
- IMA (in primele 4 saptamani.);
- hipersensibilitate cunoscuta la nifedipina.

Sarcina si alaptare.

Administrare EPILAT RETARD, draj.:

Tratament trebuie inceput cu doze mici.
Angina pectorala vasospastica si angina cronica stabila: 20 mg de 2 ori/zi, posibil si 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica maxima 80 mg.
Hipertensiune arteriala esentiala: 20 mg de 2 ori/zi, cu crestere treptata la 40 mg de 2 ori/zi. Doza zilnica 80 mg.

Se administreaza dupa mese. Intervalul intre 2 administrari este de 12 ore (dimineata si seara).

Daca sunt necesare administrari mai frecvente, intervalul intre doua administrari nu va fi mai scurt de 4 ore.

Atenționări:

Hipertensiune arteriala (valori sistolice sub 90 mmHg); insuficienta cardiaca decompensata.

Risc de hipertensiune arteriala la pacientii dializat, cu hipertensiune maligna, insuficienta renala ireversibila si hipovolemie.

Se reduce doza la cei cu functie hepatica alterata si care prezinta concomitent afectiuni severe cerebro-vasculare. Soferi si activitati de precizie.

Reacții adverse ale EPILAT RETARD, draj.:

In primele saptamani. de tratament poate sa apara poliurie. In caz de insuficienta renala se poate produce o inrautatire temporara a functiei renale. La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca a tratament poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica ("fenomenul de rebound").

Mai ales la inceputul tratament pot sa apara cefalee, flush (congestia fetei sau a pielii) si senzatie de caldura, crize de angina pectorala. S-au semnalat: obnubilare, palpitatii, tahicardie, scaderea TA, edeme ale membrelor inferioare, ameteala, fatigabilitate si parestezii.

Rareori apar tulburari gastrointestinale: greturi, flatulenta si diaree; reactii cutanate ca prurit, urticarie, exantem, dermatita exfoliativa. In cazul unui tratament de lunga durata la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie reversibila. Foarte rar modificari ale tabloului sanguin ca: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica si hiperglicemie tranzitorie. Cazuri izolate de IMA.

La doze mari pot sa apara mialgii, tremor si o modificare minora, tranzitorie a perceptiei vizuale. In tratament de lunga durata pot sa apara modificari gingivale reversibile (hiperplazia gingivala). Tulburari ale functiei hepatice: colestaza intrahepatica, cresterea transaminazelor si o hepatita alergica.
Alte medicamente cu substanța activă nifedipinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu EPILAT RETARD, draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul EPILAT RETARD, draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.