Prospect GELASPON, burete

Substanța activă: gelatina
Producator: Ankerpharm
Clasa ATC: [B02BC]: sange si organe hematopoietice >> antihemoragice >> vitamina k si alte hemostatice >> hemostatice locale

Indicații GELASPON, burete:

Pentru oprirea sangerarii si tamponare in marea si mica chirurgie, urologie, neurochirurgie, obstetrica si ginecologie, stomatologie si in interventiile chirurgicale din celelalte discipline medicale.

Contraindicații:

Plagi infectate sau inflamate. A nu se administra in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la componentele buretului de fibrina.

Administrare GELASPON, burete:

Gelaspon este ambalat dublu ermetic. Pentru utilizarea sterila a buretelui se recomanda urmatoarele manevre: 1. Indepartarea celui de-al doilea ambalaj, prin taierea invelisului de poliester si prinderea aseptica a ambalajului din blister. 2. Se apuca din partea stanga (colt volant) folia de acoperire a ambalajului in blister cu policele si indexul si se trage spre dreapta. Buretele steril se poate lua in acest moment in conditii de asepsie. 3. Se taie cu o foarfeca sterila o bucata din buretele steril de marimea zonei sangerande si se aplica fie uscata, fie umeda pe zona respectiva, modelandu-se cu materiale sterile (comprese, penseta, spatula).

Acțiune:

Hemostatic pentru utilizare locala.

Compoziție GELASPON, burete:

100 mg Gelaspon contine 100 mg gelatina. Alte componente: fabricat prin folosire de metanol.

Reacții adverse ale GELASPON, burete:

Pot aparea tulburari ale vindecarii in cazul folosirii necorespunzatoare, in cazul implantului intr-o plaga necuratata si in caz de traumatism termic in timpul tratamentului stomatologic (frezare).
Medicamente cu indicații asemănătoare cu GELASPON, burete(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul GELASPON, burete vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.