Prospect HELPIN, compr.

Substanța activă: brivudinum
Clasa ATC: [J05AB]: antiinfectioase de uz sistemic >> antivirale de uz sistemic >> antivirale actionand direct pe virus >> nucleozide

Indicații HELPIN, compr.:

Infectii cu virus Herpes simplex tip 1 sau virus Zoster (varicela, zoster) la pacientii cu dureri de origine tumorala sau la cei cu imunitate scazuta.

Boli grave ale mucoaselor datorita infectiei cu virus Herpes simplex tip 1 la pacientii cu sindrom imunodeficitar primar si secundar.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscuta la brivudin.
Se recomanda prudenta in caz de functie renala afectata, sarcina, perioada de alaptare.

Utilizare in sarcina si perioada de alaptare: utilizarea in cursul sarcinii se recomanda numai dupa evaluarea raportului beneficiu-risc si numai sub control medical atent. In timpul alaptarii nu se recomanda tratament cu Helpin, deoarece substanta activa trece in lapte.

Administrare HELPIN, compr.:

Daca nu se recomanda altfel, adultii iau cate 1 comprimat de 4 ori/zi la interval de 6 ore, iar copiii de 3 ori cate 5 mg/kilocorp la interval de 8 ore.

Acțiune:

Antiviral activ fata de Herpes simplex tip I si virusul varicelozosterian.

Compoziție HELPIN, compr.:

Comprimate continand brivudin 125 mg.

Reacții adverse ale HELPIN, compr.:

Tulburari digestive (pierderea apetitului, greata, ocazional senzatie de voma, meteorism abdominal).

Izolat s-au observat modificari ale unor parametri clinici precum ai tabloului sanguin (scaderea numarului granulocitelor, trombocitelor), ai ficatului (cresterea aminotransferazelor), ai rinichiului (cresterea creatininei totale), sau in cazuri rare, aparitia albuminei si a glucidelor in urina (proteinurie, glicozurie). Aceste modificari ale valorilor de laborator se normalizeaza spontan.

Inainte si dupa inceperea tratamentului la 3, 6 si 12 zile se recomanda controlul hemoleucogramei (leucocite, trombocite) ca si al creatininei serice (functia renala).

Interacțiuni cu alte medicamente:

Administrarea concomitenta cu Helpin si de medicamente inhibitoare ale proliferarii celulelor precum 5-Fluorouracil si Tegafur, conduce la incetinirea eliminarii substantelor active din 5-Fluorouracil si Tegafur, urmata de concentrarea acestora in sange si riscul cresterii toxicitatii acestora.
Alte medicamente cu substanța activă brivudinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu HELPIN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul HELPIN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.