Prospect IMAP, fiole

Substanța activă: fluspirilenum
Clasa ATC: [N05AG]: sistemul nervos >> psiholeptice >> neuroleptice (antipsihotice) >> derivati de difenilbutilpiperidina

Indicații IMAP, fiole:

Schizofrenie, ca tratament de intretinere si la bolnavii care nu coopereaza.

Contraindicații:

1. Reactii adverse grave sau alergie la Imap si la alti compusi inruditi (penfluridol, pimozid) - prudenta sau se evita.
2. In timpul sarcinii, alaptarea se intrerupe tratamentul.
3. Prudenta la varstnici, in caz de ateroscleroza cerebrala avansata si alte leziuni cerebrale organice, la epileptici, la alcoolici; simptomele de parkinsonism pot fi agravate.

Administrare IMAP, fiole:

Intramuscular profund, cate o injectie o data/saptamana; doza obisnuita este de 1/2-l 1/2 fiole (2-6 mg) ambulator si 1-2 fiole (4-8 mg) in spital.
Tratamentul se incepe cu 1/2 fiola, doza crescand in functie de raspuns cu cate 1/2 fiola/saptamana, pana la doza utila.
La batrani se incepe cu 1/4-l/2 din cantitatea recomandata la adult.

Durata tratamentului este de 3-6 luni, uneori pana la 1 an.

Fiolele se agita inainte de folosire.

Acțiune:

Neuroleptic difenilbutilpiperidinic, de tip incisiv.
Are efect antipsihotic marcat si de lunga durata.

Efectele se mentin 5-l5 zile.

Compoziție IMAP, fiole:

Fiole a 2 ml suspensie apoasa injectabila fluspirilen 4 mg.

Precauții:

In timpul tratamentului se evita conducerea autovehiculelor si alte operatiuni care presupun performante psihomotorii riguroase.

Reacții adverse ale IMAP, fiole:

Reactii extrapiramidale: dischinezie, tremor, distonii acute, crize oculogire, care apar la 6-l2 ore de la injectie si in mod obisnuit dispar dupa 2 zile (se reduce doza, se administreaza Romparkin sau alte antiparkinsoniene anticolinergice).

Rareori, mai ales la batrani si in prezenta leziunilor cerebrale, apar fenomene de dischinezie tardiva (tratamentul neuroleptic nu trebuie prelungit nejustificat).

La inceputul tratamentului pare reactii precum: oboseala, somnolenta, neliniste si insomnie, cefalee, ameteli, hipotensiune, greata, galactoree, ginecomastie, amenoree (prin hiperprolactinemie), cresterea in greutate, eruptii cutanate.

Cand reactiile adverse se amplifica progresiv se omite cate o injectie o data la 4-5 saptamani (pentru a evita acumularea).

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ca si celelalte neuroleptice, Imap potenteaza efectul altor deprimante centrale - alcool (se evita bauturile alcoolice), hipnotice, opioide; efectul ledopa este antagonizat, eficacitatea antiepilepticelor poate fi diminuata.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu IMAP, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul IMAP, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.