Prospect LACTAT DE SODIU, sol. inj.

Substanța activă: acidum lacticum
Clasa ATC: [B05BB]: sange si organe hematopoietice >> substituenti de plasma si solutii perfuzabile >> solutii pentru administrare intravenoasa >> solutii implicate in balanta hidroelectrolitica

Indicații LACTAT DE SODIU, sol. inj.:

Tratamentul acidozei metabolice.

Contraindicații:

Alcaloza, hipernatriemie, acidoza lactica, insuficienta cardiaca, edem pulmonar; boli hepatice grave si, in general, stare generala foarte alterata (lactatul nu poate fi metabolizat).

Administrare LACTAT DE SODIU, sol. inj.:

Se prepara solutia 1/6 M prin diluarea continutului unei fiole (20 ml) pana la un volum de 125 ml.
Se injecteaza intravenos pana la 60 ml/kilocorp, in acidoza si 30 ml/kilocorp, pentru alcalinizarea urinei; viteza de introducere nu trebuie sa depaseasca 300 ml/ora.

Acțiune:

Creste rezerva alcalina si alcalinizeaza urina; efectul se instaleaza dupa 1-2 ore de la injectare (necesare transformarii lactatului in bicarbonat). Un litru de solutie 1/6 M(1,85%) contine 167 mEq Na, echivaland cu potentialul neutralizant a 280 ml solutie de bicarbonat de sodiu 5% si cu potentialul anticetogena 660 ml solutie de glucoza 5%.

Compoziție LACTAT DE SODIU, sol. inj.:

Fiole a 20 ml solutie apoasa injectabila, continand lactat de sodiu corespunzator la cate 20 mEq ioni de sodiu si ioni lactat.

Reacții adverse ale LACTAT DE SODIU, sol. inj.:

Dozele excesive provoaca supraincarcarea circulatorie, eventual edeme; excesul de sodiu poate fi cauza de diaree, greata, hiperpnee, convulsii.

Condiții de păstrare:

Cutie cu 50 bucati.
Alte medicamente cu substanța activă acidum lacticum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu LACTAT DE SODIU, sol. inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul LACTAT DE SODIU, sol. inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.