Prospect MORADOL, sol. inj.

Substanța activă: butorphanolum
Producator: Galenika
Clasa ATC: [N02AF]: sistemul nervos >> analgezice >> narcotice stupefiante opioide >> derivati de morfinan

Indicații MORADOL, sol. inj.:

Analgezie postoperatorie, pentru combaterea durerilor in afectiunile maligne si dureri posttraumatice, ca premedicatie pentru anestezia generala.

Contraindicații:

Abdomen acut; hipersensibilizare la butorphanol.

Administrare MORADOL, sol. inj.:

Injectabil i.m. de obicei 2 mg la 4 ore. La nevoie, doza poate creste pana la cel mult 4 mg la 4 ore. Pentru injectarea i.v. se recomanda 0,5-2 mg putand repeta la fiecare 1-3 ore.

Acțiune:

Analgezic puternic, cu proprietati agonist-antagonice. Comparativ cu morfina, efectul Moradol-ului apare la doze mult mai mici. Durata analgeziei este de 3-4 ore. Efectul analgetic se instaleaza in 30 minute de la injectarea i.m. si foarte rapid dupa injectarea i.v. Efectul analgetic maxim se obtine la 1 ora dupa administrarea i.m. si in mai putin de 30 minute de la injectarea i.v.

Compoziție MORADOL, sol. inj.:

Fiole cu 1 ml solutie injectabila 0,2% de butorphanol tartrat

Precauții:

Din cauza proprietatilor partial antagoniste, nu se recomanda la pacienti cu dependenta fata de narcotice. In aceste cazuri, se impune o prealabila dezintoxicare. Atentie cand se utilizeaza la pacientii carora li s-au administrat doze mari de medicamente narcotice, la cei cu psihic instabil, la cei cu antecedente de dependenta fata de droguri. Deoarece nu s-au clarificat efectele administrarii in timpul sarcinii, la femeile care alapteaza sau la copii sub 18 ani nu se recomanda utilizarea in aceste cazuri. Atentie in cazurile cu leziuni cranio-cerebrale, deoarece Moradol-ul creste presiunea intracraniana. Utilizarea Moradol-ului in infarct miocardic, insuficiente coronariene sau disfunctii ventriculare trebuie limitata, dar la cei cu alergie fata de sulfat de morfina sau mepiridina. Se administreaza numai cu precautii deosebite, in doze mici, la pacientii care prezinta disfunctie renala sau hepatica ori deprimare respiratorie. Deoarece Moradol-ul influenteaza puternic reactivitatea psihica si fizica, pe toata durata tratamentului este interzisa conducerea autoturismelor sau diverse activitati ce solicita concentrarea intensiva si indelungata a functiilor psihice (operatori, dispeceri).

Reacții adverse ale MORADOL, sol. inj.:

Rareori - sedare, greata, transpiratii, vertij, senzatie de plutire, letargie, confuzie. Alte efecte adverse ce pot aparea foarte rar: vise neobisnuite, euforie, halucinatii. Dozele mari pot produce deprimare respiratorie. La nevoie se foloseste naloxona ca antidot al Moradol-ului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MORADOL, sol. inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MORADOL, sol. inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.