Prospect MYRTILLI FOLIUM (afin), fragmente

Substanța activă: ceaiuri (simple)
Clasa ATC: [XNM]: >> >> produse naturiste >> ceaiuri
Din frunze se prepara un ceai avand proprietatea de a scadea zaharul din sange la bolnavii de diabet. Pentru a mari eficacilalea ceaiului, frunzele de afin se asociaza cu pastai de fasole si frunze de dud. Se bea cate o ceasca inaintea fiecarei mese principale, neindulcit sau induicil cu zaharina.

Din fructe se prepara un ceai pentru combaterea diareei, dizenteriei, afectiunilor hepatice si tulburarilor circulatorii din fructe uscate care se fierb in apa timp de o jumatate de ora, dupa care ceaiui se bea caldut, sau, peste o lingurita si jumatate de fructe uscate, se toarna doua pahare de apa fiarta si racita. Se lasa fructele la macerat opt ore, iar dupa aceea se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a frunzelor de afin se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta.

Tot din fructe de afin se mai poate prepara lichior si vin cu proprietati antiseptice si astringente.

Consumate in stare proaspata (300-500 g zilnic), afinele regleaza scaunele, fac sa inceteze fermentatiile intestinale, ajuta la eliminarea gazelor si resilesc pofta de mancare.In oxiuraza la copii se administreaza timp de trei zile consecutifara sa se consume alt aliment decat cel mult 100 g lapte zilnic sau apa la cerere.

Indicații MYRTILLI FOLIUM (afin), fragmente:

Diabet, diaree, dizenterie, colibaciloza, afectiuni hepatice, tulburari circulatorii, are proprietati antiseptice, astrin-gente, bacteriostatice si bacterolitice.
Alte medicamente cu substanța activă ceaiuri (simple):
Medicamente cu indicații asemănătoare cu MYRTILLI FOLIUM (afin), fragmente(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul MYRTILLI FOLIUM (afin), fragmente vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.