Prospect NEOCRISTEPIN, draj.

Substanța activă: combinatii
Producator: Leciva
Clasa ATC: [C02LA]: sistem cardiovascular >> antihipertensive >> antihipertensive si diuretice in combinatii >> alcaloizi din rauwolfia si diuretice in combinatii

Indicații NEOCRISTEPIN, draj.:

Hipertensiune esentiala si renala, moderata sau severa, care nu raspunde la monoterapie cu un diuretic sau cu un blocant b-adrenergic.

Contraindicații:

Depresii endogene prezente sau in antecedente, boala ulceroasa in evolutie, alergie la unul din componente, alergie la sulfamide; prudenta sau se evita la persoanele cu ulcer in antecedente, la hepatici si la renali, in prezenta tulburarilor hemato poiezei; prudenta la diabetici. In rest aceleasi ca pentru Hiposerpil, Clortalidona (preparate romanesti) si Brinerdin (Sandoz).

Administrare NEOCRISTEPIN, draj.:

Oral, tratamentul se incepe cu 1 drajeu/zi (in cazurile grave de 2 ori/zi); pentru intretinere cate 1 drajeu la fiecare 2-3 zile.

Acțiune:

Asociatie antihipertensiva, actioneaza vasodilatator si deprimant cardiac prin reserpina, care inhiba terminatiile adrenergice, vasodilatator blocant a-adrenergic prin dihidroergocristina, vasodilatator si diuretic prin clortalidona. Efectul antihipertensiv se dezvolta dupa circa o saptamana de tratament si este deplin dupa 2-4 saptamani.

Compoziție NEOCRISTEPIN, draj.:

Drajeuri continand reserpina 0,1 mg, dihidro-ergocristina mesilat 0,58 mg si clortalidona 25 mg

Reacții adverse ale NEOCRISTEPIN, draj.:

Hipokaliemie, congestie nazala, uscaciunea gurii, ameteli, hipotensiune ortostatica, anorexie, pirozis, greata, voma, diaree, colici, disfunctie sexuala, somnolenta, stare depresiva.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NEOCRISTEPIN, draj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NEOCRISTEPIN, draj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.