Prospect NITRORETARD, caps.

Substanța activă: glyceryli trinitratis
Producator: Faran
Clasa ATC: [C01DA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> terapia miocardului - vasodilatatoare >> coronarodilatatoare

Indicații NITRORETARD, caps.:

Insuficienta coronariana cardiaca. Angina pectorala.

Contraindicații:

Trebuie utilizat cu precadere in cazurile de glaucom cu unghi ascutit. De asemenea, este contraindicat in colaps cardiogen sau in infectie pneumococica toxica, anemie serioasa, presiune intracraniana crescuta, trauma a creierului, hemoragie cerebrala, hipotensiune ortostatica, miocardiopatie obstructiva hipertrofica.

Administrare NITRORETARD, caps.:

1 capsula la fiecare 12 ore (dimineata si seara).

Acțiune:

Nitroretard contine drept substanta activa nitroglicerina sub forma de spansule cu actiune prelungita. Eficacitatea sa nu se rezuma la 15-20 min, ci continua 10-12 ore dupa administrare. Astfel nitroglicerina continuta in Nitroretard devine in noua sa forma galenica, dintr-un medicament pentru tratamentul simptomatic al crizei de angina, un agent de prevenire al crizei. Utilizarea (sublingual) a nitroglicerinei - ca medicament pentru tratamentul imediat al crizei de angina - nu este contraindicata in cursul tratamentului cu Nitroretard.

Compoziție NITRORETARD, caps.:

1 capsula contine: Trinitroglicerina (nitroglicerina) in spansule cu actiune prelungita 2,5 mg. Excipienti q.s.

Reacții adverse ale NITRORETARD, caps.:

Dureri de cap temporare care nu necesita intreruperea tratamentului. Este de asemenea posibil sa apara hipotensiune sau tahicardie. Rar, apar: eritem facial, ameteala, eruptie sau dermatita exfoliativa.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu NITRORETARD, caps.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NITRORETARD, caps. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.