Prospect OPHTAMOLOL, sol.oft.

Substanța activă: timololum
Producator: Dar Al Dawa Pharma
Clasa ATC: [S01ED]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiglaucomatoase si miotice >> agenti beta-blocanti

Indicații OPHTAMOLOL, sol.oft.:

Ophtamolol este indicat pentru scaderea tensiunii intraoculare la pacientii suferind de: glaucom cronic cu unghi deschis; hipertensiune oculara; glaucom secundar; afachie la pacientii cu glaucom; glaucom cu unghi inchis; indicat si la pacientii cu glaucom pediatric.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la timolol. Astm bronsic sau boli pulmonare obstructive. Bradicardie sau insuficienta cardiaca.

Administrare OPHTAMOLOL, sol.oft.:

Instilatii in sacul conjunctival: 1 picatura de 2 ori/zi in ochiul (ochii) afectat. Doza poate fi reevaluata dupa o noua determinare a tensiunii intraoculare dupa 3-4 saptamani de utilizare a Ophtamolol-ului. O singura instilatie pe zi poate fi suficienta daca tensiunea intraoculara se mentine la valori satisfacatoare. Aceste doze sunt adoptate atat pentru adulti cat si pentru copii. Ajustarea dozei si concentratiei se face numai cu avizul medicului.

Precauții:

In urma instilarii oculare, daca este absorbit, pot aparea efecte sistemice; de aceea trebuie avute in vedere precautiile comune agentilor -blocanti. Trebuie evaluati periodic si pacientii la care se administreaza concomitent b-blocante orale si Ophtamolol, avand in vedere potentialul cumulativ. Nu este recomandat in graviditate si lactatie.

Reacții adverse ale OPHTAMOLOL, sol.oft.:

Iritatii oculare usoare; bradicardie, aritmii, hipotensiune, insuficienta cardiaca congestiva; dispnee, bronhospasm; ischemie cerebrala, cefalee, ameteli; hipersensibilitate.
Alte medicamente cu substanța activă timololum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu OPHTAMOLOL, sol.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul OPHTAMOLOL, sol.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.