Prospect PARACETAMOL, supoz.

Substanța activă: paracetamolum
Producator: Europharm
Clasa ATC: [N02BE]: sistemul nervos >> analgezice >> analgezice antipiretice >> analide (inclusiv combinatii)

Indicații PARACETAMOL, supoz.:

Tratamentul simptomatic al afectiunilor febrile si/sau dureroase.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la paracetamol sau la fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala grava.

Administrare PARACETAMOL, supoz.:

Paracetamol sugari: un supozitor de 125 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de greutatea corporala. Paracetamol copii: se administreaza la copii peste 3 ani un supozitor de 250 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de varsta.

Acțiune:

Substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu efect antipiretic apropiat de al salicilatilor, paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Efectul analgezic are, de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie. Nu are actiune antiinflamatoare si nu este antiagregant plachetar.

Compoziție PARACETAMOL, supoz.:

Paracetamol sugari: 125 mg paracetamol/supozitor. Paracetamol copii: 250 mg paracetamol/supozitor.

Precauții:

Utilizarea indelungata a unor doze mari se va face sub stricta supraveghere medicala, existand riscul unor tulburari ale functiei renale.

Reacții adverse ale PARACETAMOL, supoz.:

Paracetamolul este bine tolerat la doze terapeutice. Reactiile de hipersensibilitate sunt foarte rare. Au fost descrise totusi cazuri de trombocitopenie, pancitopenie si leucopenie asociate tratamentului cu paracetamol. Doze masive (125-250 mg/kg/zi) provoaca necroza hepatica.
Alte medicamente cu substanța activă paracetamolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PARACETAMOL, supoz.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PARACETAMOL, supoz. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.