Prospect PIRAZINAMIDA, compr.

Substanța activă: pyrazinamidum
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [J04AK]: antiinfectioase de uz sistemic >> antimycobacteriacee >> preparate pentru tratamentul tuberculozei >> alte tuberculostatice

Indicații PIRAZINAMIDA, compr.:

Tuberculoza pulmonara si extrapulmonara cu germeni rezistenti la izoniazida si/sau rifampicina. Se va administra in asociere cu antituberculoase majore pentru a se evita instalarea rapida a rezistentei.

Contraindicații:

Alergie sau rezistenta a germenilor la pirazinamida. Afectiuni hepatice, boala ulceroasa. Hiperuricemie, guta, porfirie. Prudenta in dibet zaharat. Se evita sau se administreaza cu prudenta in sarcina si nu se administreaza in timpul alaptarii. Se va administra cu prudenta la copii.

Administrare PIRAZINAMIDA, compr.:

Adulti: oral, 30 mg/kg corp - 1,5-2 g /zi, in 3-4 prize, postprandial sau 60 mg/kg corp (fara a depasi doza de 4 g) de 2 ori pe saptamana. Copii: 20mg/kg corp pe zi.

Acțiune:

Chimioterapic antituberculos cu actiune antibactericida intensa si rapida. Se absoarbe practic in intregime, dupa administrarea orala si se distribuie larg in tesuturi. Traverseaza bariera hematencefalica numai in meningita. Este epurat in mare parte prin metabolizare. Timpul de injumatatire plasmatica este de aproximativ 9 ore.

Compoziție PIRAZINAMIDA, compr.:

Comprimate continand 500 mg de pirazinamida.

Reacții adverse ale PIRAZINAMIDA, compr.:

Relativ frecvente leziuni hepatice, icter (se recomanda controlul functiei hepatice, inainte de a incepe tratamentul si in timpul acestuia, pentru evitarea lor). Uneori greturi, varsaturi, anorexie, febra, artralgii, urticarie, fotosensibilizare, disurie, anemie sideroblastica, hiperuricemie si guta.
Alte medicamente cu substanța activă pyrazinamidum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu PIRAZINAMIDA, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul PIRAZINAMIDA, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.