Prospect RISELLE, implant

Substanța activă: estradiolum
Producator: Organon
Clasa ATC: [G03CA]: aparatul genito-urinar si hormonii sexuali >> hormonii sexuali si modulatorii sistemului genital >> estrogeni >> estrogeni naturali si semisintetici

Indicații RISELLE, implant:

Simptome de insuficienta estrogenica asociate menopauzei instalate natural sau chirurgical. Prevenirea osteoporozei induse de deficienta de estrogen.

Contraindicații:

Sarcina. Alaptare. Tumori cunoscute sau banuite a fi dependente de estrogen. Endometrioza. Sangerari vaginale cu cauza necunoscuta. Procese trombo-embolice acute sau recente.

Administrare RISELLE, implant:

In simptomele de deficienta estrogenica: un singur implant. Implantul urmator se poate face la reaparitia simptomelor. In general, reimplantarea se face o data la sase luni (intre patru si opt luni). La unele paciente poate fi necesara o dubla implantare in acelasi timp. Pentru prevenirea osteoporozei: un implant la sase luni. La femeile cu uter intact trebuie administrat un progestogen timp de 10-14 zile pe luna pentru prevenirea hiperplaziei endometriale. Implantul de Riselle de 25 mg trebuie inserat subcutanat sub anestezie locala cu ajutorul aplicatorului (trocarul) intr-o zona ferita de miscari - in partea exterioara-superioara a fesei sau in peretele abdominal inferior. Instructiunile de implantare sunt introduse in pachet. Deoarece implantul contine numai estradiol, fara alti excipienti, este biodegradabil si nu este necesara existenta unui procedeu de inlaturare. In eventualitatea in care este necesara inlaturarea implantului, localizarea se face prin palpare si scoaterea printr-o mica incizie facuta sub anestezie locala.

Compoziție RISELLE, implant:

Fiecare implant contine 25 mg 17 -estradiol.

Precauții:

Daca una din urmatoarele afectiuni se instaleaza, a survenit anterior si/sau s-a agravat in timpul sarcinii sau unei utilizari anterioare a steroizilor, beneficiile tratamentului cu estradiol trebuie cantarite relativ fata de riscurile posibile. In astfel de cazuri pacienta trebuie tinuta sub o atenta observatie. Trebuie avut in vedere ca aceste afectiuni pot reaparea sau se pot agrava in timpul terapiei cu estradiol si ca extragerea implantului este uneori dificila: antecedente tumorale dependente de estrogen; fibrom uterin, leiomiom, hiperplazie endometriala. Fibrochist de san; dezechilibre tromboembolice anterioare (sau prezenta factorilor de risc); hiperensiune; boli hepatice (icter, porfirie, adenom al ficatului); herpes incipient; cloasma, mai ales la femeile predispuse dupa expunere la lumina (solara); otoscleroza; migrena sau dureri de cap. Pentru a preveni acumularea estrogenilor consecutiva implantarilor repetate este de dorit sa se masoare nivelurile serice de estradiol inaintea unui nou implant, in urmatoarele cazuri: cand recurenta simptomelor climaterice necesita reimplantarea dupa mai putin de patru luni; cand doua implantari consecutive au fost efectuate la mai putin de sase luni; in cazul bolilor hepatice grave, deoarece metabolismul estrogenului poate fi afectat. In general, in aceste situatii, un nou implant ar trebui facut numai in cazul in care concentratiile de estradiol scad sub 400 pmol/l. La femeile cu uter intact, administrarea periodica a progestogenului, ca adaos la terapia cu estrogen, va rezulta de obicei intr-o sangerare de privatie. Daca survin sangerari vaginale neasteptate, trebuie luate imediat masuri de diagnosticare. Cand o pacienta cu uter intact nu mai are nevoie sau nu mai doreste o reimplantare cu Riselle, se recomanda continuarea administrarii de progestogen pana la incetarea sangerarilor de privatie. Sangerarile de privatie, dependent de durata si doza folosita, pot aparea pana la unul sau doi ani de la ultima implantare. Folosirea estrogenilor poate influenta rezultatele unor analize de laborator (nivelurile plasmatice ale proteinelor transportoare si fractiunile lipidice/lipoproteice, parametrii metabolismului carbohidratilor, sistemul endocrin, coagularea si fibrinoliza). In general, valorile raman intr-un interval normal. In timpul tratamentului prelungit cu preparate estrogenice este recomandata examinarea medicala periodica.
Sarcina si alaptare: Acest medicament este contraindicat in sarcina. Nu exista date suficiente despre folosirea medicamentului pe durata alaptarii pentru a afirma efectul potential daunator asupra sugarului. Totusi, se stie ca estradiolul se elimina in laptele matern si poate afecta cantitatea de lapte secretata.
Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Din datele disponibile, nu exista efecte adverse asupra atentiei si capacitatii de concentrare.

Reacții adverse ale RISELLE, implant:

In general, urmatoarele efecte nedorite pot fi asociate folosirii estrogenilor: La san: sensibilitate, durere, tumefiere, secretii. Generale: retentia fluidelor, ingrasare. Piele: eritem tranzitoriu, cloasma, iritatie. Sistemul nervos central: dureri de cap, migrene, oboseala, nervozitate, schimbari de dispozitie. Tractul digestiv si ficat: greturi, balonari, colelitiaza, icter colestatic, modificare a nivelurilor serice enzimatice ale ficatului. Urogenitale: sangerari vaginale in afara ciclului, secretii ale cervixului, cresterea fibromiatei, agravari ale endometriozei. Sistemul cardiovascular: tromboza/trombembolism, hipertensiune. Ochi: disconfort la folosirea lentilelor de contact. Ocazional, pot aparea hematoame subdermice la locul implantarii.
Alte medicamente cu substanța activă estradiolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu RISELLE, implant(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul RISELLE, implant vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.