Prospect SINECOD, sol.int.

Substanța activă: butamiratum
Producator: Novartis Consumer Health
Clasa ATC: [R05DB]: aparatul respirator >> preparate pentru tratamentul tusei >> antitusive >> alte structuri chimice

Indicații SINECOD, sol.int.:

Tuse acuta de cauze variate. Supresia tusei pre- si post-operatorii in chirurgie si bronhoscopie. Tuse convulsiva.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la principiul activ.

Administrare SINECOD, sol.int.:

Picaturi: copii intre 2 luni - 1 an: 10 picaturi de 4 ori pe zi; copii 1-3 ani: 15 picaturi de 4 ori pe zi; copii peste 3 ani: 25 picaturi de 4 ori pe zi. Sirop: copii 3-6 ani: 5 ml de 3 ori pe zi; copii 6-12 ani: 10 ml de 3 ori pe zi; copii peste 12 ani: 15 ml de 3 ori pe zi; adulti: 15 ml de 4 ori pe zi. Pe cat posibil, se prefera administrarea inaintea meselor. Tabelete depot: copii peste 12 ani: 1-2 tablete zilnic; adulti 2-3 tablete pe zi la interval de 12 sau 8 ore (se inghit fara a fi sfaramate).

Acțiune:

Butamiratul citric, singurul principiu activ al Sinecod este un supresor central al tusei si nu contine alcaloizi de opiu. In plus, Sinecod reduce rezistenta cailor aeriene, efect evidentiat prin imbunatatirea valorilor spirometrice.

Compoziție SINECOD, sol.int.:

Principiu activ: butamirat citric. Picaturi pentru copii: 1 ml contine: butamirat dihidrogenocitrat 5 mg; excipienti: sorbitol, zaharina, vanilina; conservanti: E 210. Sirop: 10 ml contin: butamirat dihidrogenocitrat 15 mg; excipienti: sorbitol, zaharina, vanilina; conservanti: E 210. Siropul si picaturile contin indulcitori sintetici, motiv pentru care poate fi utilizat si de diabetici. Tabelete: tablete depot de 50 mg.

Precauții:

In studiile pe animale nu s-a observat nici un fel de efect advers fetal. Totusi, se recomanda ca Sinecod sa nu fie folosit in primul trimestru, iar in restul perioadei de sarcina acesta se va administra doar daca este necesar. In absenta datelor despre posibilitatea eliminarii in lapte a substantei active, se recomanda evitarea administrarii Sinecod in perioada de alaptare.

Reacții adverse ale SINECOD, sol.int.:

Greata, diaree, eritem cutanat, vertij au fost observate intr-o proportie de circa 1% din cazurile tratate cu Sinecod, simptome care dispar dupa reducerea dozei sau intreruperea terapiei.
Alte medicamente cu substanța activă butamiratum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu SINECOD, sol.int.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul SINECOD, sol.int. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.