Prospect SIRDALUD, compr.

Substanța activă: tizanidinum
Producator: Novartis
Clasa ATC: [M03BX]: sistemul muscular-scheletic >> miorelaxante >> miorelaxante centrale >> alte preparate cu actiune centrala

Indicații SIRDALUD, compr.:

Spasme musculare dureroase: asociate cu tulburari statice si functionale ale coloanei vertebrale (sindroame cervicale si lombare); dupa interventii chirurgicale, ex. hernie de disc sau osteoartrita a soldului. Spasticitate datorata unor afectiuni neurologice, cum ar fi scleroza multipla, mielopatie cronica, boli degenerative ale maduvei spinarii, accidente cerebrovasculare si paralizie cerebrala.

Contraindicații:

Nu se cunosc.

Administrare SIRDALUD, compr.:

Ameliorarea spasmelor musculare dureroase: Se administreaza 2 pana la 4 mg de trei ori pe zi. In cazuri grave, o doza suplimentara de 2 pana la 4 mg se poate administra seara. Spasticitatea datorata afectiunilor neurologice: Dozele se vor adapta nevoilor fiecarui pacient. Doza zilnica initiala nu trebuie sa depaseasca 6 mg, divizata in trei prize. Poate fi crescuta gradat, de 2 ori sau o data pe saptamana, cu cate 2 pana la 4 mg. Raspunsul terapeutic optim se obtine in general cu o doza zilnica de 12-24 mg, administrata in 3 sau 4 prize la intervale egale. Nu trebuie depasita doza zilnica de 36 mg.

Acțiune:

Tratamentul spasmelor musculare si al spasticitatii.

Compoziție SIRDALUD, compr.:

omprimate (cu doua crestaturi in cruce) continand 4 mg tizanidina clorhidrat.

Precauții:

La pacientii cu functie renala sau hepatica afectata, doza trebuie adaptata nevoilor individuale. A nu se lasa la indemana copiilor!

Efecte asupra abilitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: Pacientii care prezinta somnolenta la inceputul tratamentului nu trebuie sa indeplineasca activitati care necesita concentrare si atentie, ex. conducerea de autovehicule sau manevrarea de utilaje.
Sarcina si alaptare: Sirdalud nu are efecte teratogene la animale, dar siguranta utilizarii lui in sarcina nu a fost inca stabilita. Experienta utilizarii medicamentului la copii este inca limitata, iar siguranta administrarii lui la sugari alimentati natural si pentru mame nu este cunoscuta.

Reacții adverse ale SIRDALUD, compr.:

In doze mici, asa cum se recomanda pentru ameliorarea spasmelor musculare dureroase, efectele secundare sunt rare si de obicei blande si trecatoare. Ele includ somnolenta, oboseala, ameteli, uscaciunea gurii, greata si o usoara reducere a presiunii sanguine. In doze mai mari, cum sunt cele recomandate in spasticitate, efectele secundare mentionate mai sus sunt mai frecvente si mai pronuntate, dar rareori atat de grave incat sa faca necesara intreruperea tratamentului. In plus, pot aparea slabiciune musculara si insomnie si s-au observat cazuri de hipotensiune si bradicardie. La cativa pacienti s-au inregistrat cresteri trecatoare ale transaminazelor in ser.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu SIRDALUD, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul SIRDALUD, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.