Prospect Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă

Substanța activă: thiotepum
Producator: HWI development GmbH; RIEMSER Pharma GmbH
Clasa ATC: [L01AC]: antineoplazice si imunomodulatoare >> citostatice >> agenti alchilanti >> etilenimine
Thiotepa Riemser conține substanța activă tiotepa, care aparține unei grupe de medicamente numite agenți alchilanți.

Indicații Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă:

Thiotepa Riemser se utilizează pentru a pregăti pacienții pentru transplantul de măduvă osoasă. Medicamentul acționează prin distrugerea celulelor din măduva osoasă. Aceasta permite transplantarea de noi celule de măduvă osoasă (celule precursoare hematopoietice), care, la rândul lor, permit organismului să producă celule sanguine sănătoase.
Thiotepa Riemser poate fi administrat la adulți, adolescenți şi copii.

Contraindicații:

Nu utilizați Thiotepa Riemser
- dacă sunteți alergic la tiotepa,
- dacă sunteți gravidă sau credeți că ați putea fi gravidă,
- dacă alăptați,
- dacă vi se face un vaccin împotriva febrei galbene sau vaccinuri conținând virusuri vii atenuate sau bacterii.

Administrare Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă:

Medicul dumneavoastră va calcula doza în funcție de greutatea sau suprafața dumneavoastră corporală și de boala de care suferiți.

Cum se administrează Thiotepa Riemser
Thiotepa Riemser se administrează de un cadru medical calificat sub formă de perfuzie intravenoasă (picurare în venă) după diluarea conținutului flaconului individual. Fiecare perfuzie va avea o durată de 2-4 ore.

Frecvența de administrare
Vi se vor administra perfuzii la fiecare 12 sau 24 de ore. Tratamentul poate avea o durată de până la 5 zile. Frecvența de administrare și durata tratamentului variază în funcție de boala dumneavoastră.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Următoarele informații sunt destinate numai profesioniștilor din domeniul sănătății:

GHID DE PREPARARE

Thiotepa Riemser 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
Thiotepa Riemser 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
tiotepa

Citiți acest ghid înainte de prepararea și administrarea Thiotepa Riemser.

1. PREZENTARE
Thiotepa Riemser 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
Thiotepa Riemser este disponibil sub formă de 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă.

Thiotepa Riemser 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
Thiotepa Riemser este disponibil sub formă de 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă.

Thiotepa Riemser trebuie reconstituit și diluat înainte de administrare.

2. PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA REZIDUURILOR ȘI ALTE INSTRUCȚIUNI DE MANIPULARE

Informații generale
Trebuie avute în vedere proceduri pentru manipularea și eliminarea corespunzătoare a medicamentelor antineoplazice. Toate procedurile de transfer impun respectarea strictă a tehnicilor aseptice, de preferință utilizarea unei hote de siguranță cu flux laminar vertical.
Ca în cazul altor compuși citotoxici, trebuie dat dovadă de prudență în manipularea și prepararea soluțiilor de Thiotepa Riemser pentru a evita contactul accidental cu pielea sau mucoasele. Se pot produce reacții topice asociate cu expunerea accidentală la tiotepa. De fapt, se recomandă utilizarea de mănuși la prepararea soluției perfuzabile. Dacă soluția de tiotepa intră accidental în contact cu pielea, se recomandă spălarea imediată a pielii cu săpun și apă din abundență. Dacă tiotepa intră accidental în contact cu mucoasele, acestea trebuie spălate cu apă din abundență.

Calcularea dozei de Thiotepa Riemser
Thiotepa Riemser se administrează în doze diferite, în asociere cu alte medicamente chimioterapice la pacienți înainte de transplantul convențional de celule precursoare hematopoietice (HPCT) pentru afecțiuni hematologice sau tumori solide.
Dozele de Thiotepa Riemser sunt raportate, la pacienți adulți, adolescenți și copii, în funcție de tipul de HPCT (cu celule autologe sau alogene) și de afecțiune.

Doze la adulți

HPCT CU CELULE AUTOLOGE

Afecțiuni hematologice

Doza recomandată în afecțiunile hematologice variază de la 125 mg/m2
/zi (3,38 mg/kg/zi) la
300 mg/m2
/zi (8,10 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată între 2 și 4 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 900 mg/m2 (24,32 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
LIMFOM
Doza recomandată variază de la 125 mg/m2/zi (3,38 mg/kg/zi) la 300 mg/m2/zi (8,10 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată între 2 și 4 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 900 mg/m2 (24,32 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
LIMFOMUL SISTEMULUI NERVOS CENTRAL (SNC)
Doza recomandată este de 185 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 2 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 370 mg/m2 (10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
MIELOM MULTIPLU
Doza recomandată variază de la 150 mg/m2/zi (4,05 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 750 mg/m2 (20,27 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.

Tumori solide

Doza recomandată în cazul tumorilor solide variază de la 120 mg/m2/zi (3,24 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) divizată într-una sau două perfuzii zilnice, administrate între 2 și 5 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 800 mg/m2 (21,62 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
CANCER MAMAR
Doza recomandată variază de la 120 mg/m2/zi (3,24 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată între 3 și 5 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 800 mg/m2 (21,62 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
TUMORI SNC
Doza recomandată variază de la 125 mg/m2/zi (3,38 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) divizată într-una sau două perfuzii zilnice, administrate între 3 și 4 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 750 mg/m2 (20,27 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
CANCER OVARIAN
Doza recomandată este de 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată în 2 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 500 mg/m2 (13,51 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
TUMORI CU CELULE SEXUALE
Doza recomandată variază de la 150 mg/m2/zi (4,05 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (6,76 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 750 mg/m2 (20,27 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.

HPCT CU CELULE ALOGENE

Afecțiuni hematologice

Doza recomandată în afecțiunile hematologice variază de la 185 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) la 481 mg/m2/zi (13 mg/kg/zi) divizată într-una sau două perfuzii zilnice, administrate între 1 și 3 zile consecutiv înainte de HPCT alogenic cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 555 mg/m2 (15 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
LIMFOM
Doza recomandată în cazul limfomului este de 370 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată în două perfuzii zilnice, administrate înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 370 mg/m2 (10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
MIELOM MULTIPLU
Doza recomandată este de 185 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 185 mg/m2(5 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
LEUCEMIE
Doza recomandată variază de la 185 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) la 481 mg/m2/zi (13 mg/kg/zi) divizată într-una sau două perfuzii zilnice, administrate între 1 și 2 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule alogene în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 555 mg/m2 (15 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
TALASEMIE
Doza recomandată este de 370 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată în două perfuzii zilnice, administrate înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 370 mg/m2(10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.

Doze la adolescenți și copii

HPCT CU CELULE AUTOLOGE

Tumori solide

Doza recomandată în cazul tumorilor solide variază de la 150 mg/m2/zi (6 mg/kg/zi) la 350 mg/m2/zi (14 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată între 2 și 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 1 050 mg/m2 (42 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
TUMORI SNC
Doza recomandată variază de la 250 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) la 350 mg/m2/zi (14 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule autologe în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 1 050 mg/m2 (42 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.

HPCT CU CELULE ALOGENE:

Afecțiuni hematologice

Doza recomandată în afecțiunile hematologice variază de la 125 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată într-una sau două perfuzii zilnice, administrate între 1 și 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule alogene în funcție de asocierea cu alte medicamente chimioterapice, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 375 mg/m2 (15 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
LEUCEMIE
Doza recomandată este de 250 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată în două perfuzii zilnice, administrate înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 250 mg/m2(10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
TALASEMIE
Doza recomandată variază de la 200 mg/m2/zi (8 mg/kg/zi) la 250 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată în două perfuzii zilnice, administrate înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 250 mg/m2 (10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
CITOPENIE REFRACTARĂ
Doza recomandată este de 125 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 3 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 375 mg/m2 (15 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
AFECȚIUNI GENETICE
Doza recomandată este de 125 mg/m2/zi (5 mg/kg/zi) sub formă de perfuzie zilnică unică, administrată 2 zile consecutiv înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 250 mg/m2 (10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.
ANEMIE DREPANOCITARĂ
Doza recomandată este de 250 mg/m2/zi (10 mg/kg/zi) divizată în două perfuzii zilnice, administrate înainte de HPCT cu celule alogene, fără a depăși doza cumulativă maximă totală de 250 mg/m2(10 mg/kg), pe durata întregului tratament de pregătire.

Reconstituire

Thiotepa Riemser 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă Thiotepa Riemser trebuie reconstituit cu 1,5 ml apă pentru preparate injectabile.
Utilizând o seringă prevăzută cu un ac, extrageți prin metode aseptice 1,5 ml de apă pentru preparate injectabile.

Thiotepa Riemser 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă Thiotepa Riemser trebuie reconstituit cu 10 ml apă pentru preparate injectabile.
Utilizând o seringă prevăzută cu un ac, extrageți prin metode aseptice 10 ml de apă pentru preparate injectabile.

Injectați conținutul seringii în flacon prin dopul de cauciuc.
Retrageți seringa și acul și omogenizați conținutul, manual, prin răsturnări repetate.
Trebuie să se utilizeze doar soluții incolore, fără macroparticule. Soluțiile reconstituite pot prezenta ocazional opalescență; cu toate acestea, se pot utiliza astfel de soluții.

Diluare suplimentară în punga de perfuzie
Soluția reconstituită este hipotonă și trebuie diluată și mai mult înainte de administrare, cu 500 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu de 9 mg/ml (0,9%) (1 000 ml dacă doza depășește 500 mg) sau cu un volum adecvat de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) pentru a obține concentrația Thiotepa Riemser finală între 0,5 și 1 mg/ml

Administrare
Perfuzia cu Thiotepa Riemser trebuie verificată vizual pentru a detecta eventuale macroparticule înainte de administrare. Soluțiile care conțin un precipitat trebuie eliminate.

Soluția perfuzabilă trebuie să fie administrată pacienților utilizând un set de perfuzie prevăzut cu un filtru în linie de 0,2 µm. Filtrarea nu modifică eficacitatea soluției.

Thiotepa Riemser trebuie să se administreze prin metode aseptice sub formă de perfuzie cu durata de 2-4 ore la temperatura camerei (aproximativ 25 °C ) și în condiții normale de iluminat.
Înainte și după fiecare perfuzie, linia de cateter permanentă trebuie spălată cu aproximativ 5 ml soluție injectabilă de clorură de sodiu de 9 mg/ml (0,9%).

Eliminare
Thiotepa Riemser este exclusiv de unică folosință.
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

Compoziție Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă:

Thiotepa Riemser 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
- Substanța activă este tiotepa. Un flacon conține 15 mg tiotepa. În urma reconstituirii, fiecare ml conține 10 mg tiotepa (10 mg/ml).

Thiotepa Riemser 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
- Substanța activă este tiotepa. Un flacon conține 100 mg tiotepa. În urma reconstituirii, fiecare ml conține 10 mg tiotepa (10 mg/ml).

- Thiotepa Riemser nu conține alte componente.

Precauții:

Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți:
- probleme hepatice sau renale,
- probleme cardiace sau pulmonare,
- convulsii/crize (epilepsie) sau aveți astfel de antecedente (dacă au fost tratate cu fenitoină sau fosfenitoină).

Deoarece Tepadina distruge celulele măduvei osoase ce produc celule sangvine, se vor efectua în mod regulat analize de sânge pe durata tratamentului pentru a verifica hemograma.

Va trebui să utilizați antiinfecțioase pentru prevenirea și tratarea infecțiilor.

Thiotepa Riemser poate provoca un alt tip de cancer în viitor. Medicul dumneavoastră va discuta despre acest risc cu dumneavoastră.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor
Există probabilitatea ca anumite reacții adverse la tiotepa, precum amețeală, cefalee și vedere încețoșată, să afecteze capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Dacă observați astfel de reacții adverse, nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje.

Reacții adverse ale Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă:

Ca toate medicamentele, Thiotepa Riemser poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai grave reacții adverse la terapia cu Thiotepa Riemser sau la procedura de transplantare pot include
- scăderea numărului de celule sanguine circulante (efectul prevăzut al medicamentului pentru a vă pregăti pentru infuzia de transplant)
- infecție
- tulburări hepatice incluzând blocarea unei vene hepatice
- grefa vă atacă organismul (boala grefă-contra-gazdă)
- complicații respiratorii
Medicul dumneavoastră vă va monitoriza cu regularitate numărul de celule sanguine și valorile enzimelor hepatice pentru a detecta și trata aceste evenimente.

Alte reacții adverse la Thiotepa Riemser, care se pot produce cu anumite frecvențe, sunt prezentate astfel:

Reacții adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
- predispoziție crescută la infecții
- status inflamator în întregul organism (sepsis)
- număr scăzut de globule albe, trombocite și globule roșii (anemie)
- celulele transplantate vă atacă organismul (boala grefă-contra-gazdă)
- amețeală, dureri de cap, vedere încețoșată
- tremur necontrolat al corpului (convulsie)
- senzație de furnicături, înțepături sau amorțeală (parestezie)
- pierdere parțială a capacității motorii
- stop cardiac
- greață, vărsături, diaree
- inflamare a mucoasei bucale (mucozită)
- iritare a stomacului, esofagului, intestinului
- inflamare a colonului
- anorexie, poftă de mâncare scăzută
- valoare crescută a glucozei în sânge
- erupții trecătoare pe piele, mâncărimi, descuamare a pielii
- modificare a culorii pielii (a nu se confunda cu icterul – a se vedea mai jos)
- înroșire a pielii (eritem)
- cădere a părului
- dureri de spate și abdominale, durere
- dureri musculare și articulare
- activitate electrică anormală a inimii (aritmie)
- inflamare a țesutului pulmonar
- ficat mărit
- funcție modificată a organelor
- blocare a unei vene hepatice (BVO – boală venoasă ocluzivă)
- îngălbenire a pielii și ochilor (icter)
- tulburări de auz
- obstrucție limfatică
- tensiune arterială mare
- valori crescute ale enzimelor hepatice, renale și digestive
- valori anormale ale electroliților din sânge
- creștere în greutate
- febră, stare de slăbiciune generală, frisoane
- sângerare (hemoragie)
- sângerări nazale
- umflare generalizată, din cauza retenției de lichide (edem)
- durere sau inflamare la locul de injectare
- infecție oculară (conjunctivită)
- număr scăzut de celule spermatice
- sângerări vaginale
- absența ciclului menstrual (amenoree)
- pierderi de memorie
- întârziere a creșterii în greutate și înălțime
- disfuncție a vezicii urinare
- producție insuficientă de testosteron
- producție insuficientă de hormoni tiroidieni
- activitate defectuoasă a glandei pituitare
- stare de confuzie

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- anxietate, confuzie
- bombare anormală în exterior a uneia din arterele cerebrale (anevrism intracranian)
- valori crescute ale creatininei
- reacții alergice
- ocluzie a unui vas de sânge (embolie)
- tulburare a ritmului bătăilor inimii
- insuficiență cardiacă
- insuficiență cardiovasculară
- deficit de oxigen
- acumulare de lichid în plămâni (edem pulmonar)
- sângerări pulmonare
- stop respirator
- prezență a sângelui în urină (hematurie) și insuficiență renală moderată
- inflamare a vezicii urinare
- disconfort la urinare și scădere a cantității de urină eliminate (disurie și oligurie)
- creștere a cantității de substanțe care conțin azot în fluxul de sânge
- cataractă
- insuficiență hepatică
- hemoragie cerebrală
- tuse
- constipație și disconfort la nivelul stomacului
- obstrucție a intestinului
- perforație a stomacului
- modificări ale tonusului muscular
- lipsă evidentă de coordonare a mișcărilor musculare
- echimoze (vânătăi) cauzate de un număr scăzut de trombocite
- simptome de menopauză
- cancer (o nouă neoplazie primară, la persoane care au avut cancer)
- funcție cerebrală anormală
- infertilitate la bărbați și femei

Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- inflamare și exfoliere a pielii (psoriazis eritrodermic)
- delir, nervozitate, halucinații, agitație
- ulcer gastro-intestinal
- inflamare a țesutului muscular al inimii (miocardită)
- stare anormală a inimii (cardiomiopatie)

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
- presiune crescută în arterele (vase de sânge) pulmonare (hipertensiune arterială pulmonară)
- deteriorare severă a pielii (de exemplu, leziuni severe, pustule etc.) care poate implica întreaga suprafață a corpului și care poate fi chiar letală
- vătămare a unei componente a creierului (așa-numita materie albă), care poate pune viața în pericol (leucoencefalopatie).

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau asistentei dumneavoastră. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului național de raportare, așa cum este menționat pe www.anm.ro. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente.

Administrarea de Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă în sarcină / alaptare:

Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți sau credeți că ați putea fi gravidă înainte de a vi se administra Thiotepa Riemser. Nu trebuie să utilizați Thiotepa Riemser în timpul sarcinii.

Atât femeile, cât și bărbații care utilizează Thiotepa Riemser trebuie să folosească metode contraceptive eficace în timpul tratamentului. Bărbații nu trebuie să procreeze în timpul tratamentului și timp de un an după încetarea tratamentului.

Nu se cunoaște dacă acest medicament se excretă în lapte, la om. Ca măsură de precauție, femeile nu trebuie să alăpteze în timpul tratamentului cu Thiotepa Riemser.

Thiotepa Riemser poate afecta fertilitatea la bărbați și femei. Pacienții bărbați trebuie să solicite sfaturi pentru conservarea spermei înainte de inițierea terapiei.

Prezentare ambalaj:

Thiotepa Riemser 15 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
Thiotepa Riemser este o pulbere cristalină albă disponibilă într-un flacon din sticlă conținând 15 mg tiotepa.

Thiotepa Riemser 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă
Thiotepa Riemser este o pulbere cristalină albă disponibilă într-un flacon din sticlă conținând 100 mg tiotepa.

Fiecare cutie de carton conține 1 flacon.

Condiții de păstrare:

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și eticheta flaconului după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra și transporta la frigider (2 °C-8 °C).
A nu se congela.

După reconstituire, produsul este stabil timp de 8 ore dacă se păstrează la 2 °C-8 °C.

După diluare, produsul este stabil timp de 24 de ore dacă se păstrează la 2 °C-8 °C și timp de 4 ore dacă se păstrează la 25 °C. Din punct de vedere microbiologic, produsul trebuie utilizat imediat.
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.
Alte medicamente cu substanța activă thiotepum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Thiotepa Riemser 15 mg, 100 mg pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.