Prospect THOMASIN, compr.

Substanța activă: etilefrinum
Producator: Arzneimittel GmbH Dresda
Clasa ATC: [C01CA]: sistem cardiovascular >> terapia cordului >> simpatomimetice cardiace excl. glicozizi cardiotonici >> agenti adrenergici si dopaminergici

Indicații THOMASIN, compr.:

Tulburari circulatorii, ca de ex. colaps circulator in caz de suprasolicitare corporala sau ortostatism prelungit; tendinta la colaps la cei cu interventii chirurgicale gastrice; hipotensiune in cadrul sau dupa o boala infectioasa, intoxicatii, hipomotilitate, in faza de reconvalescenta postoperator si postpartum, precum si la varste inaintate; stari hipotensive acute si cronice de natura patologica. Poate fi folosit si in: profilaxia scaderilor tensionale in cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata; hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace in ortostatism; hiperfunctia glandei tiroida; tumori suprarenale; boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare (glaucom); ateroscleroza; cardioscopie ischemica; tahiaritmii; tulburari de evacuare ale vezicii urinare, in special in cazul adenomului de prostata.

Administrare THOMASIN, compr.:

Daca medicul nu recomanda altfel, se vor administra, in general, la adulti: 1-2 comprimate de 1-2 ori pe zi; la copiii peste 5 ani si la scolari: 1 comprimat de 1-2 ori pe zi. Comprimatele vor fi ingerate inainte sau intre mese cu putin lichid. Se recomanda ca preparatul sa nu fie utilizat dupa ora 15.00, deoarece influenta sa asupra circulatiei sanguine poate determina tulburari de somn.

Compoziție THOMASIN, compr.:

1 comprimat contine 10 mg (+-)-etilefrina clorhidrat.

Precauții:

Se recomanda administrarea cu precautie in diabetul zaharat, in tulburarile renale grave, in hipercalcemie si hipopotasemie, in hipertrofia ventriculara dreapta. A nu se administra Thomasin in primele 3 luni de sarcina. Dupa luna a 4-a de sarcina, utilizarea medicamentului se va face numai la indicatia medicului. Deoarece medicamentul trece in laptele matern, se va intrerupe tratamentul cu Thomasin pe perioada alaptarii.

Reacții adverse ale THOMASIN, compr.:

In general, preparatul este bine suportat. De regula, nu s-au semnalat reactii adverse. La persoanele cu sensibilitate crescuta si/sau in cazul supradozarii, pot aparea ocazional neliniste, transpiratii si intoleranta gastro-intestinala. Foarte rar s-au inregistrat simptome similare anginei pectorale, palpitatii, pusee hipertensive insotite eventual de cefalee si tremur muscular.
Alte medicamente cu substanța activă etilefrinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu THOMASIN, compr.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul THOMASIN, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.