Prospect TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă

Substanța activă: combinații
Producator: BAYER HEALTHCARE MANUFACTURING S.r.l., Italia
Clasa ATC: [D07XC]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in alte combinatii >> corticosteroizi puternici in alte combinatii
Categoria: Micoze
Grupa farmaceutică: glucocorticoizi puternici in combinatie cu un antimicotic
Tip: Crema

Indicații TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă:

Travocort este un medicament cu dublă acţiune: anti - fungică (nitrat de izoconazol - o substanţă care tratează infecţiile fungice) şi anti-inflamatoare (valerat de diflucortolon - o substanţă care reduce inflamaţia).

Contraindicații:

Nu utilizaţi Travocort:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la nitrat de izoconazol, valerat de diflucortolon sau la oricare dintre celelalte componente ale Travocort.
- dacă există tuberculoză sau sifilis în zona care trebuie tratată,
- dacă aveţi boli virale (de exemplu pojar / varicelă, herpes zoster),
- dacă aveţi o afecţiune a pielii numită rozacee, (dermatită periorală) sau reacţii post – vaccinare apărute pe piele, în zona care urmează să fie tratată.

Administrare TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă:

Utilizaţi întotdeauna Travocort exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi Travocort pentru mai mult de 2 săptămâni. Întotdeauna spălaţi-vă pe mâini înainte şi după aplicarea Travocort.
În general, crema trebuie aplicată pe zona afectată de două ori pe zi. Medicul dumneavoastră vă va informa când să nu mai utilizaţi crema, atunci când infecţia s-a vindecat, dar cel mai târziu după două săptămâni de utilizare. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie în continuare un tratament cu un alt produs.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Travocort
Dacă înghiţiţi accidental Travocort este puţin probabil să fie periculos, dar adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă sunteţi îngrijorat.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Travocort
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată. Atunci când vă amintiţi, utilizaţi următoarea doză prescrisă şi continuaţi tratamentul.

Consultaţi medicul sau farmacistul, dacă sunteţi îngrijorat. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziție TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă:

- Substanţele active sunt: nitrat de izoconazol, valerat de difluocortolon;
- 1 g Travocort cremă conţine 10 mg nitrat de izoconazol şi 1 mg valerat de diflucortolon

- Celelalte componente sunt: polisorbat 60, stearat de sorbitan, parafină lichidă, alcool cetostearilic, vaselină albă, edetat disodic, apă purificată

Precauții:

Aveţi grijă deosebită cu Travocort:
- Tratamentul continuu pe termen lung ar trebui să fie evitat, deoarece aceasta poate provoca subţierea pielii şi agravarea bolii în zonele afectate (a se vedea pct. Reacţii adverse posibile) şi o parte din medicament poate fi absorbit de fluxul de sânge. Utilizarea Travocort pe arii mari ale corpului creşte posibilitatea unor efecte adverse.
- Dacă prezentatţi o infectie bacteriană a pielii, medicul dumneavoastră ar trebui să vă prescrie un alt medicament pe care să-l utilizaţi cu Travocort, pentru a trata infecţia.
- Nu utilizaţi un pansament impermeabil pentru a acoperi zonele unde aţi aplicat crema.
- Aveţi grijă ca Travocort să nu intre în contact cu ochii.
- În cazul infecţiilor localizate în spaţiile dintre degetele de la picioare sau degetele de la mână, este bine să plasaţi o bandă de tifon uns cu Travocort pe care să o puneţi între degetele de la picioare şi degete de la mână.
- Schimbaţi zilnic lenjeria personală (prosop) şi se spălaţi-le în apă clocotită.
- Igiena personală regulată este importantă pentru un tratament de succes. Dacă aveţi picior de sportiv (tinea pedis), uscaţi bine spaţiul dintre degetele de la picioare după spălare şi schimbaţi ciorapii sau şosetele zilnic.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi suferit vreodată de o boală a ochiului numită glaucom. Dacă simptomele nu se ameliorează, consultaţi medicul din nou.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu sunt relevante

Informaţii importante privind unele componente ale Travocort
Travocort conţine alcool cetostearilic care poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact)

Reacții adverse ale TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă:

Ca toate medicamentele, Travocort poate cauza reacţii adverse cu toate că nu apar la toate persoanele.
Travocort, poate cauza, la nivelul zonei de piele afectate, simptome cum ar fi mâncărime, arsuri, înroşire sau băşici.
Subţierea şi deteriorarea pielii poate să apară dacă Travocort este aplicat pentru perioade lungi de timp (mai mult de 4 săptămâni) sau pe o suprafaţă mare. Unele medicamente pot fi absorbite în fluxul de sânge În cazuri rare, Travocort pot provoca inflamaţii ale foliculilor piloşi (foliculită), creşterea părului în exces (hipertricoza), o reacţie a pielii din jurul gurii (dermatită periorală) şi modificări de culoare ale pielii .

În cazuri rare pot să apară reacţii alergice ale pielii.
Reacţiile adverse pot apărea şi la copiii ale căror mame au fost tratate pe o suprafaţă mare de corp sau pentru durate lungi de timp în cursul sarcinii sau alăptării. De exemplu, la copil poate apărea scăderea funcţiei glandei suprarenale, dacă Travocort a fost administrat în cursul ultimelor săptămâni de sarcină.

Alcool cetostearilic, unul dintre ingredientele de acest medicament, poate provoca o reacţie cutanată (dermatită de contact).

Dacă observaţi orice reacţie adversǎ, dacă aceasta se înrăutăţeşte, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea de TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă în sarcină / alaptare:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Poate exista un risc foarte mic asupra dezvoltării copilului la femeile gravide tratate cu Travocort. Ca şi în cazul celor mai multe medicamente, acest risc este probabil, şi este mai mare în primele 3 luni de sarcină. Ca o regulă generală, preparate cum ar fi Travocort nu trebuie utilizat în timpul acestei perioade. Utilizarea pe termen lung sau pe suprafeţe mari de piele trebuie să fie evitată.
Dacă alăptaţi, nu trebuie să aplicaţi Travocort la nivelul sânilor.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub de aluminiu conţinând 30 g cremă
Cremă opacă, de culoare albă până la slab gălbuie

Condiții de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna sau la vederea copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se utiliza după data de expirare, după EXP, înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Alte medicamente cu substanța activă combinații:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRAVOCORT 10 mg/ 1 mg/1 g cremă vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.