Prospect TRIHERPINE, ung.oft.

Substanța activă: trifluridinum
Producator: Novartis
Clasa ATC: [S01AD]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> antiinfectioase >> antivirale

Indicații TRIHERPINE, ung.oft.:

Keratitele recente dendritice cu Herpes simplex, ca si in cazurile care nu raspund la idoxuridina (IDU); utilizarea profilactica impotriva recidivelor herpetice (in cazul unei cornei intacte si dupa transplante perforante de cornee); inflamatii metaherpetice, ca si in cazurile complicate cu irita herpetica.

Contraindicații:

Hipersensibilitate cunoscuta la una din componente.

Administrare TRIHERPINE, ung.oft.:

Colir: In lipsa altor indicatii se administreaza o picatura de 5-7 ori pe zi in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat, pana cand leziunile corneene se vindeca. Dupa ce leziunea este vindecata (aproximativ 6 zile), se continua administrarea picaturilor oculare de 2-3 ori/zi pentru aproximativ 7 zile, in scopul prevenirii recidivei. Unguent oftalmic: In lipsa altor indicatii se administreaza 3-5 mm unguent de 3-4 ori pe zi in sacul conjunctival inferior sau se administreaza o singura data la culcare pentru suplimentarea tratamentului cu picaturi. Dupa vindecarea leziunilor herpetice (6 zile) se continua aplicarea de 1-2 ori/zi pentru inca 7 zile in scopul prevenirii recidivelor.

Acțiune:

Antiherpetic. Substanta activa, trifluridina, este un antagonist metabolic al sintezei moleculelor de AND, prin inhibarea sintezei proteice induse de virus, precum si al dezvoltarii (replicarii) virusului Herpes simplex. Trifluridina este incorporata preferential in AND-ul viral, determinand sinteza de proteine modificate si provocand mutatii in fenotipul viral. In plus, trifluridina blocheaza sinteza enzimei timidilat, o enzima importanta pentru sinteza AND-ului, conducand astfel la particule virale neinfectioase.

Compoziție TRIHERPINE, ung.oft.:

Colir: fiecare ml contine: trifluridina 10 mg, metilhidroxipropilceluloza, conservant: clorura de benzalconiu 0,1 mg. Unguent oftalmic: fiecare gram contine: trifluridina 10 mg, lanolina.

Precauții:

Purtatorii de lentile de contact trebuie sa utilizeze Triherpine doar cand nu au lentilele aplicate pe ochi. Pacientii care acuza tulburari de vedere dupa aplicarea de Triherpine trebuie sa evite conducerea autovehiculelor sau utilizarea dispozitivelor in stare de functionare care pot produce accidente.
Sarcina si lactatie: Studiile pe animale au aratat doar efecte adverse slabe la fat, pentru doze de peste 1mg/kg/zi. Nu s-au efectuat studii in cazul femeilor insarcinate. Avand in vedere aceste circumstante, medicamentul va fi administrat numai cand beneficiul potential depaseste riscurile pentru fat. Deoarece nu se cunoaste inca daca trifluridina este transferata in laptele matern dupa administrare locala oculara. Triherpine trebuie evitat in perioada de lactatie (categoria de risc C).

Reacții adverse ale TRIHERPINE, ung.oft.:

Asa cum au aratat testele clinice cu Triherpine, produsul este bine tolerat. Reactiile adverse sunt relativ rare. Poate aparea o senzatie usoara, pasagera de arsura dupa administrare si care s-a dovedit a ceda dupa terminarea tratamentului. S-au semnalat ocazional keratita sicca, edem palpebral, hiperemie, precum si cresterea presiunii intraoculare.
Alte medicamente cu substanța activă trifluridinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIHERPINE, ung.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIHERPINE, ung.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.