Prospect Ulei ienupar

Producator: Laboratoarele FARES Bio Vital Romania
Categoria: Extracte
Ienuparul sau Jneapanul este un arbust cu frunzele in forma de ace si fructe globulare de culoare albastru inchis ce creste in toate zonele montane din Europa, America de Nord si Asia de Sud-est (in Himalaya).
De-a lungul istoriei, uleiul esential de Ienupar a avut un rol major in timpul epidemiilor de ciuma, holera sau febra tifoida. in antichitate, medicii greci, romani si arabi prescriau lenuparul ca antiseptic, iar in Mongolia era dat femeilor in timpul travaliului.
Herboristii medievali (sec. XV-XVI) pretuiau lenuparul nu doar ca leac impotriva ciumei, dar si pentru a trata muscaturile de insecte. Este interesant fapcul ca in limba celta, cuvantul Juneprus inseamna muscator.
Medicina populara iugoslava priveste lenuparul ca leac bun pentru toate bolile. in spitalele franceze, crengute de Rozmarin si Ienupar au fost arse pana la inceputul secolului XX pentru a purifica aerul. insusirea lenuparului de a inviora un spirit obosit este sugerata si in Biblie, unde se spune ca Sfantul llie, epuizat fiind, s-a culcat sub un Ienupar (1 imparati 19:4 si 5). Este binecunoscuta si intrebuintarea fructelor de Ienupar ca principal ingredient al ginului.

Indicații Ulei ienupar:

Principala actiune a uleiului de Ienupar este cea diuretica si antiseptica asupra aparatului urinar in cazuri de cistita si litiaza renala. Se aplica sub forma de masaj local (pe spate, in zona rinichilor).
Uleiul esential de Ienupar favorizeaza eliminarea acidului uricsi a altor toxine, fiind cunoscut ca un purificator al sangelui. Astfel, el este util atat in obezitate, retentia de apa, cat si la indepartarea celulitei. Se aplica comprese, masaj, bai.
Acest ulei este unul dintre cele mai importante pentru tratarea reumatismului si artritei mai ales pentru formele agravate de vremea urata. Se foloseste sub forma de comprese, bai, masaj.
Este util si in guta sub forma de bai la picioare sau comprese.
Uleiul esential de Ienupar stimuleaza, purifica si intareste spiritul. Utilizarea lui va promova o stare de spirit calda si prietenoasa, va va stimula capacitatea de a primi si darui caldura si afectiune.

Administrare Ulei ienupar:

Inhalatiile: se toarna intr-un vas 1 litru de apa clocotita si se adauga 3-4 picaturi de ulei.
Vaporii degajati se inspira stand aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.
Inhalatiile sunt contraindicate persoanelor care sufera de astm sau epilepsie, deoarece pot declansa o criza.

Baia este o cale foarte placuta si totodata eficienta de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa calda si prin faptul ca porii se dilata, permitand uleiului sa patrunda prin tegumente.
Uleiurile se adauga inainte de a incepe baia si nu mai devreme, deoarece datorita caldurii ele se evapora foarte usor. Este important de retinut ca baia nu se face niciodata cu uleiul ca atare pentru ca nu se dizolva in apa si nici nu trebuie depasita doza deoarece in cantitati mai mari sunt iritante pentru piele si mucoase. Astfel, pentru o baie se pun 4-6-picaturi ulei esential in 2-3 linguri de lapte nedegresat, 2 tinguri ulei baza sau intr-o cantitate mica de spumant de baie, apoi se toarna in cada si se amesteca bine. Baia va dura 10-20 minute.

Masajul din cadrul aromaterapiei aduce atat beneficiile uleiurilor cat si pe cele ale masajului in sine.
Pentru o sedinta de masaj se adauga 4-6 picaturi de ulei esential (sau din amestecul de uleiuri pe care il preferati) in aproximativ 10 ml ulei masline . in nici un caz nu se va depasi cantitatea recomandata de ulei esential, deoarece la doze mai mari ele sunt foarte iritante pentru piele.
Dupa un masaj din cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie indepartat prin spalare, evitandu-se baia sau dusul timp de 6-8 ore. Astfel se asigura o absorbtie completa a uleiului volatil.

Comprese: pentru a pregati o compresa se toarna apa fierbinte (cam o jumatate de litru) intr-un bol, si se adauga ulei esential: 2 picaturi pentru suprafete mici si 6-8 picaturi pentru suprafete mari. Se agita bine, apoi se inmoaie o bucata de tifon sau un servet de bumbac, se stoarce bine si se aseaza pe piele. Deasupra se aplica o folie de plastic si un prosop, pentru a mentine compresa calda. Procedeul se reia dupa 20 de minute. In total, timpul de tratament cu comprese este de cel mult 1 ora, de maxim 2 ori pe zi.

Lampa (candela) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa. Nu se recomanda folosirea candelelor in camerele cu copii mici nesupravegheati, deoarece se pot accidenta.

Precauții:

Uleiurile esentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, persoanele alergice la aceste produse, la copii sub 1 an si de asemenea pe rani deschise sau fracturi.
De asemenea, la copii pana la 12 ani se va folosi doza pe jumatate.
Evitati supradozarea si abuzul.
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ulei ienupar vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.