Prospect ULFAMID

Substanța activă: famotidinum
Producator: KRKA
Clasa ATC: [A02BA]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >> antagonisti ai receptorilor H2

Indicații ULFAMID:

Tratamentul ulcerului duodenal sau gastric evolutiv, profilaxia bolii ulceroase (mai ales ulcer duodenal cu recidive frecvente sau risc mare de complicatii); sindrom Zollinger-Ellison.

Contraindicații:

Alergie la famotidina; este necesara excluderea posibilitatii cancerului gastric (famotidina poate masca simptomele si intarzia diagnosticul); prudenta la bolnavii cu insuficienta renala (doze mici); prudenta in timpul sarcinii, se evita in primul trimestru.

Administrare ULFAMID:

Oral, pentru tratamentul ulcerului evolutiv, cate 1 comprimat de 40 mg seara, zilnic 4-8 saptamani; pentru profilaxia ulcerului, cate 1 comprimat de 20 mg seara, zilnic, timp indelungat; in sindromul Zollinger-Ellison se incepe cu 1 comprimat de 20 mg la fiecare 6 ore si se creste dupa nevoie - obisnuit 1 comprimat a 40 mg de 4 ori/zi. In insuficienta renala avansata doza utila pentru tratamentul ulcerului este de 1 comprimat a 20 mg/zi.

Acțiune:

Antiulceros, inhiba marcat secretia gastrica acida prin blocarea receptorilor H2-b-adrenergici; efectul se instaleaza repede si este de durata relativ lunga - apare la circa o ora de la administrarea orala, este maxim dupa 1 - 3 ore si se mentine, obisnuit, 10 ore (sau mai mult).

Compoziție ULFAMID:

Comprimate continand famotidina 20 mg sau 40 mg

Reacții adverse ale ULFAMID:

In general bine suportat; rareori cefalee, ameteli, constipatie sau diaree; foarte rar astenie, uscaciunea gurii, greata, voma, eruptii cutanate, prurit, cresterea enzimelor hepatice, icter colestatic, edem angioneurotic, urticarie si alte reactii alergice de tip anafilactic; au fost semnalate cateva cazuri de confuzie mintala (atribuite incert medicamentului).
Alte medicamente cu substanța activă famotidinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ULFAMID(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ULFAMID vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.