Prospect ALFOGEL, gel

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [A02AB]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> antiacide >> compusi cu aluminiu
Alfogelul este un antiacid cu actiune tampon.
Capacitatea Alfogelului de a tampona variaza in functie de valoarea pH-ului, fiind mai puternica la valori mai scazute ale pH-ului, cand agresivitatea aciditatii gastrice si a pepsinei fata de mucoasa gastrica si duodenala este mai accentuata.

Alfogel exercita o actiune protectoare si de absorbtie prin formarea unui invelis protector pe mucoasa gastrica, prevenind astfel contactul acesteia cu acidul gastric.

Indicații ALFOGEL, gel:

Gelul Alfogel este indicat pentru:
- ulcer gastric si duodenal,
- ulcer peptic postoperator;
- gastrite,
- duodenite,
- dispepsie gastrica,
- esofagite;
- intoxicatii prin ingestie de substante toxice sau caustice.

Contraindicații:

Este contraindicat persoanelor:
- hipersensibilizare la fosfatul de aluminiu;
- ileus;
- hemoragii gastro-intestinale;
- insuficienta cronica renala este considerata o contraindicatie relativa pentru administrarea produsului.

Se recomanda evitarea administrarii pe perioade lungi a unor doze mari de Alfogel la pacientii cu insuficienta renala severa.

Administrare ALFOGEL, gel:

Continutul a 1-2 plicuri de 3-4 ori pe zi, la 2 ore dupa mese si la culcare. In caz de intoxicatie prin ingestie de substante toxice sau caustice, trebuie administrat continutul a 3÷5 plicuri odata. Este cel mai bine ca Alfogel sa fie administrat nediluat, dar la nevoie poate fi diluat in 1/2 pahar de apa.

De obicei tratamentul dureaza 4-6 saptamani.

Compoziție ALFOGEL, gel:

Fiecare plic (a 16 grame) contine: fosfat de aluminiu, gel: 55% (cu aproximativ 23% fosfat de aluminiu anhidru)

Atenționări:

Este posibila interactiunea cu tetraciclina, sulfatul feros si isoniazida daca Alfogelul nu este administrat la 2 ore interval fata de medicamentele mentionate.
Administrarea concomitenta de Alfogel si subcitrat de bismut determina reducerea eficacitatii celui de-al doilea; de aceea se recomanda sa se respecte un interval de cel putin 30 minute intre acste doua medicamente.

Administrarea repetata de Alfogel la pacientii cu constipatie cronica poate sa intensifice constipatia.

Reacții adverse ale ALFOGEL, gel:

Alfogelul poate cauza constipatie in special la pacientii varstnici cu activitate fizica redusa.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ALFOGEL, gel(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ALFOGEL, gel vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.