Prospect AZACTAM, flac.inj.

Substanța activă: aztreonamum
Producator: KRKA
Clasa ATC: [J01DF]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> alte antibiotice betalactamice >> monobactame

Indicații AZACTAM, flac.inj.:

Infectii severe cauzate de microorganisme sensibile.

Contraindicații:

Alergie cunoscuta la produs.

Administrare AZACTAM, flac.inj.:

I.v. sau i.m., doza si calea de administrare fiind individualizate in functie de sensibilitatea agentului cauzal, severitatea infectiei si starea pacientului. Adulti: infectii ale tractului urinar 0,5-1 g la 8-12 ore; infectii sistemice severe 1-2 g la 8-12 ore; infectii severe 2 g la 6-8 ore. Doza maxima recomandata este de 8 g pe zi. Doza trebuie redusa in caz de insuficienta renala, dializa, hemodializa sau afectare hepatica grava. Doza este redusa la jumatate cand clearance-ul la creatinina este intre 10-30 ml/min. Copii: doza uzuala pentru copii mai mari de 1 luna este de 30 mg/kilocorp, administrat la fiecare 6-8 ore. In infectii severe la copiii mai mari de 2 ani se recomanda 50 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore.

Acțiune:

Antibiotic monobactam cu actiune bactericida fata de germenii gramnegativi, chiar in conditii de anaerobioza. Nu este activ fata de microorganismele grampozitive sau anaerobe. Este activ fata de Pseudomonas aeruginosa rezistent la piperacilin, cefoperazon si aminoglicozide. In combinatie cu piperacilin, cefoperazon sau cefotaxim actioneaza sinergic fata de multe tulpini de Enterobacteriacee. Nu are efect toxic renal si nu afecteaza coagularea sanguina.

Compoziție AZACTAM, flac.inj.:

Flacoane continand 500 mg aztreonam si 390 mg L-arginina; flacoane continand 1 g aztreonam si 780 mg L-arginina

Reacții adverse ale AZACTAM, flac.inj.:

Pot aparea reactii locale, rash, greata, diaree.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AZACTAM, flac.inj.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AZACTAM, flac.inj. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.