Prospect CESOL-R, compr.film.

Substanța activă: praziquantelum
Producator: Merck KGaA
Clasa ATC: [P02BA]: produse antiparazitare >> preparate antihelmintice >> antitrematode >> derivati de chinoline

Indicații CESOL-R, compr.film.:

Infectii determinate de taenia saginata, taenia solium, hymenolepsis nana, diphyllobothrium pacificum.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la preparat, cisticercoza intraoculara. Sarcina si alaptare: Se va administra in timpul primelor 3 luni de sarcina (medicamentul nu a fost experimentat suficient la om; experientele efectuate pe animale nu au evidentiat efecte embriotoxice/teratogene ale acestui preparat) si in timpul perioadei de alaptare (substanta trece in lapte, dar nu au fost demonstrate pana acum efecte nocive asupra copilului), numai daca este nevoie absoluta. Contraindicatii relative - insuficienta renala si hepatica.

Administrare CESOL-R, compr.film.:

Cesol se administreaza intr-o singura doza. In infectiile determinate de taenia saginata, taenia solium si diphyllobothrium pacificum se vor administra 10 mg/kg corp. In infectiile determinate de hymenolepsis nana se administreaza: 15 mg/kg corp. Tabletele se vor lua cu mult lichid in timpul uneia dintre mese.

Compoziție CESOL-R, compr.film.:

1 tableta contine 150 mg praziquantel.

Reacții adverse ale CESOL-R, compr.film.:

Cateodata pot aparea la scurt timp de la ingestia medicamentului dureri abdominale, cefalee, somnolenta, ameteli, greata si prurit (urticarie).
Alte medicamente cu substanța activă praziquantelum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CESOL-R, compr.film.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CESOL-R, compr.film. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.