Prospect CROMOHEXAL, sol.oft.

Substanța activă: acidum cromoglicicum
Producator: Hexal A.G.
Clasa ATC: [S01GX]: organe senzitive >> produse oftalmologice >> decongestionante si antialergice >> alte antialergice

Indicații CROMOHEXAL, sol.oft.:

In conjunctivite alergice acute si cronice (conjunctivitis) de ex. conjunctivita alergica de fan, stari catarale primavara (kerato, conjunctivitis vernalis).

Contraindicații:

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. In aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile care individualizeaza cazul. Uneori contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz trebuie informat medicul dvs. Cromohexal solutie oftalmica sa nu fie utilizat in cazul hipersensibilitatii fata de aceasta substanta activa. Pacientii cu sensibilitate fata de clorura de benzalconiu trebuie de asemenea sa renunte la cromohexal.

Administrare CROMOHEXAL, sol.oft.:

Daca nu este altfel indicat, se administreaza de patru ori cate o picatura in fiecare ochi. Pentru copii si adulti doza este aceeasi. ?i dupa disparitia tulburarilor, pacientul trebuie sa continuie tratamentul cat timp este expus substantelor alergice (polen, praf de casa, hife de ciuperci). Necesitatea unui tratament indelungat trebuie stabilita de medic. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare de pe ambalaj. Sa nu se pastreze la temperaturi mai mari de 25C, si sa se evite lumina solara. Dupa deschiderea flaconului sa se foloseasca in decurs de cel mult 6 saptamani. Medicamentul se pastreaza ferit de copii.

Compoziție CROMOHEXAL, sol.oft.:

1 ml solutie contine 20 mg sare disodica a acidului cromoglicinic, clorura de benzalconiu si excipienti: acid edetinic sare disodica, clorura de sodiu, fosfat monoacid de sodiu, sorbitol, apa pentru injectii.

Precauții:

Sarcina si alaptare: Cu toate ca nu exista date despre actiunea nociva asupra fatului, este bine a se evita utilizarea cromohexalului in timpul primelor trei luni de sarcina.

Sa nu se poarte lentile de contact moi, in perioada in care se foloseste cromohexal picaturi care au conservant clorura de benzalconiu. Lentilele de contact tari sa fie scoase inainte de a folosi Cromohexal colir si pot fi aplicate din nou dupa 15 minute.

Reacții adverse ale CROMOHEXAL, sol.oft.:

Efectele adverse observate la utilizarea temporara a sarii de sodiu a acidului cromoglicinic, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos. Rareori apar usturimi la ochi, chemosis (edem al conjunctivitei), senzatie de corp strain, hiperemie conjunctivala.
Alte medicamente cu substanța activă acidum cromoglicicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu CROMOHEXAL, sol.oft.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul CROMOHEXAL, sol.oft. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.