Prospect Cupripen 250 mg capsule

Substanța activă: penicillaminum
Clasa ATC: [M01CC]: sistemul muscular-scheletic >> preparate antiinflamatoare si antireumatice >> antireumatice specifice >> penicilamine

Indicații Cupripen 250 mg capsule:

- Artrita reumatoidă severă, activă, inclusiv formele juvenile
- boala Wilson (degenerare hepatolenticulară) la adulți și copii (între 0 și 18 ani)
- dizolvarea cistinuriei și prevenirea pietrelor de cistină la adulți și copii (0-18 ani)
- intoxicatii cu plumb la adulti si copii (0-18 ani)
- hepatita cronică activă la adulți

Contraindicații:

Hipersensibilitate la penicilamina sau la oricare dintre ingrediente.

Penicilamina este contraindicată la pacienții cu insuficiență renală moderată sau severă, lupus eritematos, antecedente de agranulocitoză indusă de penicilamina, anemie aplastică sau trombocitopenie severă.

Administrare Cupripen 250 mg capsule:

Penicilamina trebuie administrată pe stomacul gol cu ​​cel puțin o jumătate de oră înainte de mese sau de repaus.

Fiind cel mai mic comprimat disponibil este de 125 mg, este posibil ca acesta să nu fie potrivit pentru copiii foarte mici.

a) Artrita reumatoidă

Adulți: o doză de 125-250 mg zilnic pentru perioada inițială de 4 săptămâni. Creșteți cu aceeași cantitate la fiecare 4 până la 12 săptămâni până la remisia. Trebuie utilizată doza minimă de întreținere pentru a obține suprimarea simptomelor și tratamentul trebuie întrerupt dacă nu se obține nici un beneficiu în decurs de 12 luni. Îmbunătățirea nu poate să apară timp de câteva luni.

Doza uzuală de întreținere este de 500-750 mg zilnic în doze divizate. Câțiva pacienți pot necesita până la 1500 mg zilnic pentru a obține beneficii.

Când evaluarea clinică arată că s-a obținut suprimarea activității bolii, doza trebuie menținută la acest nivel de întreținere timp de șase luni, după care se poate încerca reducerea dozei zilnice cu 125 până la 250 mg la fiecare 12 săptămâni. Recidiva poate să apară după întreruperea tratamentului sau când se atinge un nivel de doză inadecvat, de obicei în decurs de trei luni, dar majoritatea pacienților răspund la alte cursuri de penicilamină.

Copii: doza uzuală de întreținere este de 15-20 mg / kg / zi. Doza inițială trebuie să fie mai mică (2,5 până la 5 mg / kg și zi) și să crească la fiecare patru săptămâni pe o perioadă de trei până la șase luni.

Vârstnici: la vârstnici se produce o toxicitate crescută care nu are legătură cu funcția renală. Doza inițială nu trebuie să depășească 125 mg pe zi în prima lună, crescând prin creșteri similare la fiecare patru până la douăsprezece săptămâni până când se atinge doza minimă de întreținere pentru a suprima simptomele. Administrarea zilnică nu trebuie să depășească 1000 mg (vezi pct. 4.4, "Atenționări și precauții speciale de utilizare").

Insuficiență renală: Terapia cu penicilimină trebuie inițiată la o doză mică, cu intervale între creșterea dozei de cel puțin 12 săptămâni. Monitorizarea pe termen de patru zile a toxicității este obligatorie pe durata tratamentului pentru artrita reumatoidă.

(b) boala lui Wilson

D-penicilamina este un agent de chelatare a cuprului și este cel mai eficient utilizat împreună cu o dietă cu conținut redus de cupru (sub 1 mg de cupru pe zi). Pacienții trebuie să fie menținuți în echilibru negativ de cupru și trebuie administrată doza minimă de penicilamină necesară pentru a obține acest lucru.

Dozare:
Adulți: între 1500 și 2000 mg zilnic în doze divizate. Trebuie aleasă doza optimă pentru a obține un echilibru negativ al cuprului (măsurată prin analiza excreției urinare a cuprului timp de 24 de ore și ulterior prin monitorizarea conținutului de cupru liber în ser). Doza poate fi redusă la 750-1000 mg zilnic atunci când se obține controlul bolii, așa cum reiese din excreția urinară de cupru. O doză de 2 000 mg pe zi nu ar trebui continuată mai mult de un an.

Copii: 20 mg / kg / zi în două sau trei doze divizate, administrate cu o oră înainte de mese. Pentru copiii mai mari (> 12 ani) doza uzuală de întreținere este de 0,75-1g zilnic.

Vârstnici: Până la 20 mg pe kg de greutate corporală zilnică în doze divizate. Doza trebuie ajustată la un nivel minim necesar pentru controlul bolii.

Insuficiență renală: Trebuie luate măsuri de precauție suplimentare pentru a monitoriza efectele adverse la pacienții cu boală Wilson și insuficiență renală.

(c) Cistinurie

În mod ideal, se stabilește cea mai mică doză eficientă prin cromatografia cantitativă de aminoacizi a urinei

i) Dizolvarea pietrelor de cistină

Adulți: Pentru tratamentul pietrelor de cistinurie sau cistină, 1000-3000 mg zilnic în doze divizate, ajustate pentru a menține cistina urinară sub 200 mg / litru. Mențineți aportul adecvat de lichid de 3 litri / zi pentru a furniza un debit de urină de 2 ml / min.

ii) Prevenirea pietrelor de cistină

Adulți: 500 mg până la 1000 mg la pensionare. Aportul lichidului nu trebuie să fie mai mic de 3 litri pe zi. Trebuie menținute nivelele de cistină din urină care nu depășesc 300 mg / l.

Copii: 20 până la 30 mg / kg / zi în două sau trei doze divizate, administrate la o oră înainte de mese, ajustate pentru a menține nivelurile cistinei urinare sub 200 mg / litru.

Vârstnici: doza minimă care menține excreția urinară a cistinei sub 200 mg / l.

Insuficiență renală: În cazul apariției insuficienței renale la începutul tratamentului, doza inițială trebuie să fie mai mică, dar va fi necesar să se administreze penicilamina suficientă pentru a atinge niveluri de cistină în urină de cel mult 300 mg / l. Doza de întreținere trebuie revizuită la intervale de cel mult patru săptămâni.

d) otrăvirea cu plumb

Adulți: doza orală zilnică de 1000-1500 mg în doze divizate, până când plumbul urinar este stabilizat la mai puțin de 0,5 mg pe zi.

Copii: Penicilamina trebuie utilizată numai în cazurile în care nivelul de plumb din sânge <45 mcg / dl. Un total de 15-20 mg / kg / zi în 2-3 doze trebuie utilizat.

Vârstnici: 20 mg pe kg de greutate corporală zilnic în doze divizate, până când plumbul urinar este stabilizat la mai puțin de 0,5 mg pe zi.

e) Hepatita cronică activă

Adulți: Penicilamina este destinată tratamentului de întreținere al hepatitei cronice active. Diagnosticul trebuie să se bazeze pe o istorie de cel puțin trei luni cu caracteristici ale hepatitei cronice agresive, cu sau fără ciroză. Tratamentul cu penicilamina nu trebuie început până când procesul bolii nu a fost controlat, inițial prin tratamentul cu corticosteroizi. Controlul bolii trebuie evidențiat prin analiza biochimică a funcției hepatice pentru a include evaluarea activității bilirubinei serice și a activității transaminazei.

Terapia cu penicilimină trebuie inițiată cu 500 mg pe zi, în doze divizate, crescând treptat în decurs de trei luni până la doza de întreținere de 1250 mg pe zi. În același timp, doza de corticosteroizi trebuie redusă și eliminată pe o perioadă de trei luni. Pe parcursul terapiei, testele funcției hepatice trebuie efectuate la intervale adecvate pentru evaluarea stării bolii.

Copii: siguranța și eficacitatea penicilaminei la copiii cu vârsta sub 18 ani cu hepatită cronică activă nu au fost stabilite. Nu există date disponibile.

Vârstnici: Nu se recomandă.

Mod de administrare
Pentru administrare orală.
Alte medicamente cu substanța activă penicillaminum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Cupripen 250 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Cupripen 250 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.