Prospect Decaris, comprimate

Substanța activă: levamisolum
Producator: Richter Gedeon
Clasa ATC: [P02CE]: produse antiparazitare >> preparate antihelmintice >> antinematode >> imidazothiozol-derivati

Indicații Decaris, comprimate:

Infestari cu: Ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Trichostrongylus colubriformis si Ankylo-stoma duodenale.

Contraindicații:

Alaptare - principiul activ trece in laptele matern. Se va administra cu prudenta in sarcina si la copiii sub 3 ani.

Administrare Decaris, comprimate:

Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor! Adulti: 1 comprimat de 150 mg in doza unica. Copii: 2,5mg/kg corp, sub forma comprimatelor de 50 mg. Aceasta inseamna 25-50 mg (1/2-1 comprimat) copiilor avand varsta de 3-6 ani si 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, in doza unica. Este preferabil ca administrarea medicamentului sa se faca seara, la culcare. La nevoie, tratamentul se va repeta dupa o pauza de 14 zile.

Compoziție Decaris, comprimate:

Comprimate a 50 mg sau 150 mg levamisol sub forma de sare clorhidrica.

Precauții:

Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul trata-mentului si inca 24 ore dupa terminarea lui. Timp de 3-4 saptamani de la administrarea medicamentului (perioada se va stabili individual), se vor evita conducerea vehiculelor sau efectuarea unor munci peri-culoase, comportand iminenta de accident.

Reacții adverse ale Decaris, comprimate:

Greata, voma, cefalee, diaree. Dupa tratament, pot aparea simptome SNC (uneori, encefalopatie). La doze mai mari ori in tratamente repetate, se pot instala: leucopenie, agranulocitoza, eritem tegumentar, nefropatie.
Alte medicamente cu substanța activă levamisolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Decaris, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Decaris, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.