Prospect FIBRINOGEN UMAN, fiole

Substanța activă: fibrinogen uman
Producator: Centrul de Hematologie
Clasa ATC: [B02BB]: sange si organe hematopoietice >> antihemoragice >> vitamina k si alte hemostatice >> fibrinogen

Indicații FIBRINOGEN UMAN, fiole:

Intravenos, in stari hemoragice prin hipo- sau afibrino-genemie, sindroame fibri nolitice in cursul complicatiilor sarcinii, dupa traumatisme, arsuri grave, interventii chirurgicale majore (mai ales in domeniul toracic, pancreatic sau uterin), in boli hepatice severe, boli extensive ale maduvei hematopoietice (de exemplu, leucemie mieloida), cancer diseminat (mai ales al vezicii urinare, prostatei si stomacului), unele cazuri de tuberculoza grava, in faza terminala. Local, pentru favorizarea prinderii grefelor cutanate sau mucoase, pentru fixarea suturii nervoase.

Administrare FIBRINOGEN UMAN, fiole:

In perfuzie intravenoasa lenta, 1-2 ml/minut din solutia continand 1 g fibrinogen la 100 ml; doza utila este de 1-8 (cat este necesar pentru realizarea unui nivel al fibrinogenului circu-lant mai mare de 0,8 g/l). Solutia se foloseste in prima ora de la dizolvare; este obligatoriu ca perfuzorul sa fie prevazut cu filtru. Local, in solutie 1-2%, asociat cu trombina.

Acțiune:

Substituent al fibrinogenului din sange; reface coagulabilitatea normala in sindroamele hemoragice prin deficit de fibrinogen.

Compoziție FIBRINOGEN UMAN, fiole:

Flacoane continand fibrinogen uman 1 g, sub forma de masa buretoasa pentru prepararea de solutie (cutie cu 2 flacoane fibrinogen si 2 flacoane apa bidistilata apirogena).

Reacții adverse ale FIBRINOGEN UMAN, fiole:

Poate favoriza tromboza (uneori este necesara protectia cu heparina); exista riscul transmiterii virusului hepatitei. Ca si pentru alte solutii perfuzabile, insuficienta cardiaca, edemul pulmonar si oliguria-anuria reprezinta contraindicatii.
Alte medicamente cu substanța activă fibrinogen uman:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu FIBRINOGEN UMAN, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul FIBRINOGEN UMAN, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.