Prospect NICLOSAMID, compr.

Substanța activă: niclosamidum
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [P02DA]: produse antiparazitare >> preparate antihelmintice >> anticestode >> derivati de acid salicilic

Indicații NICLOSAMID, compr.:

Teniaza, botriocefaloza, himenolepidoza, realizand vindecari in aproximativ 90% din cazuri (mai putin ultima). Atentie! Pentru Taenia solium exista pericolul dezvoltarii cisticercozei, prin ouale eliberate de digestia proglotelor.

Contraindicații:

Este contraindicat consumul de alcool in timpul tratamentului cu Niclosamid si cel putin 2 zile dupa intreruperea lui.

Administrare NICLOSAMID, compr.:

Se administreaza oral, in doza unica de 2 g (4 tablete) la adulti si copiii mai mari de 6 ani, 1 g (2 tablete) la copiii intre 2 si 6 ani si 0,5 g la cei sub varsta de 2 ani. Atentie! Tabletele se iau intr-o singura priza, dupa micul dejun, bine sfaramate sau prin desfacere in putina apa. In caz de constipatie, intestinul trebuie evacuat in prealabil printr-un purgativ salin administrat la 1-2 ore dupa antihelmintic, pentru eliminarea fragmentelor de parazit inainte de a fi digerate (evitand astfel cisticercoza). In himenolepidoza, dupa prima doza se administreaza 6 zile consecutiv 1/2 din aceasta.

Acțiune:

Vermicid foarte activ fata de cestode: Taenia saginata, Taenia solium, Diphyllobotrium latum (botriocefal), Hymenolepis nana. Antihelminticul inhiba fosforilarea oxidativa si stimuleaza ATP-aza parazitilor sensibili, provocand moartea acestora. Viermii intoxicati devin vulnerabili la proteazele intestinale, care le distrug repede cuticula, parazitii eliminandu-se prin scaun, in parte digerati. Niclosamidul este foarte bine suportat. Practic insolubil, niclosamidul nu se absoarbe din intestin, eliminandu-se prin scaun.

Compoziție NICLOSAMID, compr.:

Comprimate continand 500 mg niclosamid.

Reacții adverse ale NICLOSAMID, compr.:

Poate provoca tulburari digestive minore si trecatoare: epigastralgii, greata, voma, dureri abdominale la circa 4% din bolnavi. Mai rar se produc: cefalee, urticarie si alte eruptii cutanate, prurit anal, vertij (care se pot datora substantelor eliberate de parazitii omorati).
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul NICLOSAMID, compr. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.