Prospect Orofar, compr. de supt

Substanța activă: combinatii
Clasa ATC: [R02AA]: aparatul respirator >> preparate pentru zona oro-faringiana >> produse pentru gat >> antiseptice
Categoria: Afectiuni ORL

Indicații Orofar, compr. de supt:

Infectii orofaringiene (dezinfectant si analgezic local): faringite, laringite, stomatite, ulceratii, gingivite. Adjuvant in tonsilite.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la compusi cuaternari de amoniu sau lidocaina.

Administrare Orofar, compr. de supt:

Infectii usoare: 1 tableta la 2-3 ore.

Infectii acute: 1 tableta la 1-2 ore. Se lasa tableta sa se dizolve lent in gura. Se recomanda a nu se depasi 10 tablete pe zi.

Compoziție Orofar, compr. de supt:

1 tableta contine: Principiu activ: clorura de benzoxon 1 mg, lidocaina clorhidrat 1 mg.
Excipienti: sorbitol 1 g, zaharina, aromatizanti.

O tableta contine 1 g sorbitol ca inducitor, corespunzand la aproximativ 17 kJ (4 kcal.) si are gust de portocale.
Pentru diabetici: 10 tablete sunt echivalente unei ratii de fructe.

Precauții:

Nu se recomanda copiilor sub 4 ani.

Reacții adverse ale Orofar, compr. de supt:

Pot aparea uneori iritatii locale usoare, tranzitorii. Reactiile alergice cutanate sunt rare. La folosirea Orofar-ului pe o perioada de peste 2 saptamani poate aparea colorarea bruna tranzitorie a limbii si/sau a dintilor.

Supradozajul:

Ingestia accidentala a unei cantitati mari de Orofar poate produce greata si varsaturi, ca orice compus cuaternar de amoniu. Laptele sau albusul de ou batut in apa trebuie administrat imediat. Alcoolul potenteaza absorbtia, motiv pentru care trebuie evitat.

Concentratia lidocainei in Orofar este mult prea mica pentru a produce supradozare.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Ca orice compus cuaternar de amoniu, eficienta clorurii de benzoxon continuta de Orofar poate diminua in prezenta agentilor tensioactivi (de exemplu, pasta de dinti).

Administrarea de Orofar, compr. de supt în sarcină / alaptare:

Nu s-au constatat reactii adverse in studiile pe animale, insa datele umane lipsesc. Astfel, se recomanda evitarea folosirii Orofar-ului in timpul sarcinii si in special al primului trimestru.

Datorita absentei datelor in legatura cu eliminarea substantelor active prin laptele matern, se recomanda sa nu se foloseasca Orofar-ul in perioada de alaptare.

Prezentare ambalaj:

24 comprimate de supt.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Orofar, compr. de supt(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Orofar, compr. de supt vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.