Prospect OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt

Substanța activă: tixocortolum
Clasa ATC: [A01AC]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> corticosteroidiene locale

Indicații OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt:

Tratamentul local al afectiunilor mucoasei bucale si faringiene.
Dupa amigdalectomie - tratamentul simptomatic si profilactic al infectiilor.

Contraindicații:

Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: antecedente alergice la oricare dintre componenti; copii mai mici de 6ani; peste 6 ani poate fi administrat copiilor care stiu sa suga comprimatele fara a le inghiti (risc de inec).

Administrare OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt:

Oropivalone Bacitracinaeste recomandat numai pentru adulti si copii peste 6 ani. Acest medicament nu este potrivit pentru copii sub 6 ani, din cauza modului de administrare.
Doza obisnuita este de 4-10 comprimate/zi, in functie de recomandarea medicului dumneavoastra.
Lasati comprimatul sa se topeasca in gura, fara a-1 sparge si fara a-1 inghiti, daca nu s-a topit in intregime. Copiii vor fi supravegheati pana la dizolvarea completa a comprimatului.
Durata administrarii acestui medicament va fi cat mai scurta posibil si nu se vor depasi 8-15 zile de administrare.

Compoziție OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt:

Un comprimat de supt contine pivalat de tixocortol 1,5 mg si zinc bacitracina 200 U.I. si excipienti: glucoza monohidrat, gelatina, aroma de menta - pulbere, stearat de mangneziu, sucroza cu 0,2% dioxid de siliciu coloidal.

Precauții:

Sportivi.

Atentie!
Acest medicament contine un principiu activ ce poate induce o reactie pozitiva la testele din cadrul controlului antidoping.

Reacții adverse ale OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt:

Reactii de hipersensibilitate locala (senzatie de arsura) pot aparea la inceputul tratamentului.
Au fost semnalate rareori reactii locale de tip alergic (edem cutaneomucos al fetei, edemul mucoaselor putand fi, in mod exceptional, asociat cu glosita depapilata si edem Quincke).
Acestea cedeaza la oprirea tratamentului.
In cazul aparitiei unor astfel de manifestari sau a altor reactii adverse ce apar, chiar daca nu sunt mentionate in acest prospect, cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Administrarea de OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt în sarcină / alaptare:

In cazul alaptarii, este preferabil sa nu utilizati acest medicament.
Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti insarcinata sau alaptati inainte de utilizarea medicamentului.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 4 blistere a cate 10 comprimate de supt.
Alte medicamente cu substanța activă tixocortolum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul OROPIVALONE BACITRACINA, compr. supt vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.