Prospect POLIVITAMINIZANT

Substanța activă: combinatii
Producator: Terapia S.A.
Clasa ATC: [A11BA]: tractul digestiv si metabolism >> vitamine >> multivitamine >> multivitamine

Indicații POLIVITAMINIZANT:

Efort fizic, sportivi, convalescenta, suprasolicitare fizica si intelectuala si carenta in vitamine. Preparatul are, in plus, toate indicatiile preparatelor polivitaminice, la copii si adulti nesportivi.

Contraindicații:

Nu se va administra in boala Parkinson, in timpul tratamentului cu levodopa (vitamina B6 si inhiba actiunea), hiper-vitaminoza A, D2, E si PP.

Administrare POLIVITAMINIZANT:

2-4 drajeuri/zi, in doua prize (la micul dejun si la masa de pranz), inainte de masa, in cure de 14-21 zile, mai ales in perioada noiembrie-martie.

Acțiune:

Preparatul este un complex polivitaminic echilibrat, cu efecte tonice generale si compensatoare.

Compoziție POLIVITAMINIZANT:

1 drajeu contine: Vitamina A 1,550 mg; Vitamina B1 1,500 mg; Vitamina B2 1,500 mg; Vitamina B6 5,000 mg; Vitamina B12 0,005mg; Vitamina C 60,000 mg; Vitamina D2 0,040 mg; Vitamina E 30,000 mg; Vitamina PP 18,000 mg

Precauții:

Vitamina B12 nu poate fi administrata in policitemie. Se va administra cu prudenta in cancere. Administrarea prelungita a unor doze mari poate produce hipervitaminoza si policitemie. Doze crescute de vitamina D2 pot produce degenerescenta calcica a corneei. Vitamina PP nu se va administra in sindrom hemoragic capilar, tromboflebita, ateroscleroza cerebrala. Se va administra cu precautie in ulcer.
Sarcina si alaptare: Se va administra respectandu-se dozarea.

Reacții adverse ale POLIVITAMINIZANT:

Simptome de supradozare pot sa apara la administrarea prelungita a unor doze crescute, produse de hipervitaminoza A, D2, E si PP.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu POLIVITAMINIZANT(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul POLIVITAMINIZANT vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.