Prospect Procor
Producator: Wave Pharma, Marea Britanie
Categoria: Afectiuni cardiovasculare
Indicații Procor:
Protecţie cardiovasculară.Contraindicații:
Hipersensibilitate la oricare din ingredientele preparatului.Administrare Procor:
o capsula/zi. Se poate creşte la 2-3 capsule/zi. Capsulele se inghit intregi cu un pahar cu apă.Acțiune:
PROCOR este un supliment alimentar care conţine: coenzima Q10 (ubichinona), acid eicosapentaenoic (EPA), acid docosahexaenoic (DHA), licopen şi seleniu.- Coenzima Q10 (ubichinona) este o substanţă cu un rol asemănător vitaminelor, prezentă in toate celulele organismului, in special in cele cu activitate foarte intensă: inimă, ficat, creier. Este indispensabilă, datorită rolului major deţinut in producerea de energie necesară desfăşurării normale a proceselor biochimice ale celulelor organismului (este implicată in toate procesele producătoare de energie şi in stocarea energiei in celule).
Coenzima Q10 a demonstrat capacitatea de ameliorare in afecţiuni cardiovasculare, in special in insuficienţa cardiacă, dar şi pentru fortificarea sistemului imunitar, refacerea energiei şi recuperarea rapidă după efortul fizic. Poate fi administrată in asociere cu medicamente (de exemplu, beta-blocante) pentru contracararea efectelor nedorite in funcţionarea inimii, muşchilor sau a altor organe. Coenzima Q10 se găseşte intr-o varietate de alimente, dar este sintetizată şi in organism.
Biosinteza coenzimei Q10 din aminoacidul tirozină este un proces multifazic, care necesită cel puţin 8 vitamine pentru a putea fi realizat. Coenzimele sunt factori de care depinde in totalitate activitatea enzimelor. Coenzima Q 10 este necesară pentru activitatea a cel puţin trei enzime mitocondriale şi a altor enzime celulare, având rol in producerea de energie celulară.
Scăderea nivelului de coenzimă Q10 din sânge a fost evidenţiat in numeroase afecţiuni atât la oameni cât şi la animale. Deficitul de coenzimă Q10 poate fi determinat de aportul insuficient, deficit de sinteză in organism, consum excesiv de către organism sau prin combinaţii intre cele trei mecanisme. Aportul inadecvat apare in caz de malnutriţie şi caşexie. Biosinteza endogenă de coenzima Q10 este un proces complex, care se efectuează in 17 etape şi necesită cel puţin 7 vitamine: vitamina B2 - riboflavină, vitamina B3 - niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, vitamina C şi acid pantotenic şi este prin natura sa extrem de vulnerabil. Aportul insuficient al acestor vitamine duce la sinteza deficitară de coenzima Q10. Inhibitorii de HMG-CoA reductază (statinele) utilizate pentru a reduce nivelul de colesterol din sânge, blochează şi sinteza de coenzimă Q10 datorită căii comune de biosinteză a coenzimei Q10 şi a colesterolului. Acest efect negativ poate fi prevenit prin administrare orală de coenzima Q10.
- Acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA) sunt acizii graşi omega 3 cu lanţ lung. Acidul eicosapentaenoic (EPA) este precursorul anumitor eicosanoizi, clasa de substanţe ce include tromboxani, prostaglandine, leucotriene. Eicosanoizii reglează procese fiziologice fundamentale, cum ar fi diviziunea şi creşterea celulară, secreţiile hormonale şi activitatea de transport celular transmembranar. Mai mult, acidul docosahexaenoic (DHA), atunci când nu este implicat in formarea eicosanoizilor, este principalul acid gras polinesaturat din compoziţia materiei cerebrale, fiind important pentru dezvoltarea creierului şi a funcţionării acestuia. Acidul docosahexaenoic (DHA) este implicat şi in transmiterea influxurilor nervose.
Unele din cele mai importante acţiuni profilactice pe care le au acizii graşi omega 3 sunt legate de efectul acestora asupra sistemului cardiovascular. Studii epidemiologice care au avut drept subiect populaţiile de eschimoşi au indicat la acestea o mortalitate redusă prin boli cardiovasculare. Respectivele studii au explicat aceste rezultate prin conţinutul de acid eicosapentaenoic (EPA) şi acid docosahexaenoic (DHA) al uleiurilor de peşte. Studiile experimentale arată că acizii graşi omega 3 reduc factorul de creştere plachetar (PDGF), scad agregarea plachetară, inhibă expresia moleculelor de adeziune vasculară şi stimulează relaxarea celulelor endoteliale din pereţii vasculari. S-au evidenţiat efectele acizilor eicosapentaenoic (EPA) şi docosahexaenoic (DHA) in reducerea trigliceridemiei, reducerea inflamaţiei, o uşoară reducere a tensiunii arteriale, reducerea coagulabilităţii sanguine, reducerea formării plăcilor de aterom.
- Licopenul este un fitonutrient din grupul carotenoidelor, considerat un antioxidant puternic. Consumul de licopen a fost asociat cu scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer (esofagian, gastric, de colon, de piele şi de prostată). Cercetările au arătat că ingestia de licopen este asociată cu reducerea riscului de boli cardiovasculare.
- Seleniul, prin rolul său de antioxidant, contribuie la apărarea organismului faţă de radicalii liberi. Acesta este un microelement biologic activ care intră in compoziţia unei serii de hormoni şi enzime şi este in strânsă legatură cu toate organele şi sistemele. Administrarea seleniului la diabetici contribuie la scăderea glicemiei, ceea ce permite micşorarea dozei de insulină şi de alte medicamente. Seleniul susţine funcţionarea sistemului imunitar, contribuie la formarea anticorpilor şi la menţinerea funcţionării normale a sistemului cardiovascular.
Compoziție Procor:
Fiecare capsulă de PROCOR conţine:- Coenzima Q10 (ubichinona) - 30,0 mg
- Acid eicosapentaenoic (EPA) din ulei de peşte 18/12 - 90,0 mg
- Acid docosahexaenoic (DHA) din ulei de peşte 18/12 - 60,0 mg
- Licopen 100% (dispersie 10%) - 4000 mcg
- Seleniu (dioxid de seleniu monohidrat) - 70,0 mg
Excipienţi: Polisorbat 80, Dioxid de siliciu Coloidal, Ceară de albine, Lecitină din soia, Propil galat, Hidroxitoluen butilat, Ulei de soia şi capsula gelatinoasă (care conţine: gelatină, glicerină, metilparaben, etilparaben, propilparaben, oxid de titan, Ponceau 4R).
Atenționări:
Acest produs este un supliment alimentar şi nu poate înlocui un regim alimentar variat.A nu se depăşi doza zilnică recomandată.
A nu se consuma după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Prezentare ambalaj:
Cutie cu 3 blistere a câte 10 capsule.Condiții de păstrare:
A se păstra la temperaturi sub 25°C.A se feri de lumină şi umezeală.
A nu se lăsa la indemâna şi vederea copiilor.
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Procor vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!