Prospect Romparkin 2 mg, comprimate

Substanța activă: trihexyphenidylum
Producator: Terapia Ranbaxy Romania
Clasa ATC: [N04AA]: sistemul nervos >> antiparkinsoniene >> anticholinergice >> amine tertiare
Categoria: Afectiuni neuropsihiatrice

Indicații Romparkin 2 mg, comprimate:

Boala Parkinson, in special in formele incipiente; parkinsonism provocat de neuroleptice.

Contraindicații:

Glaucom cu unghi ingust, hipertrofie de prostata cu retentie urinara, stenoza pilorica, epilepsie, atonie intestinala si vezicala, tahiaritmii supraventriculare, fibrilatie atriala, alergie la trihexifenidil

Administrare Romparkin 2 mg, comprimate:

Adulti: in boala Parkinson 2-5 comprimate (4-10 mg)/zi (in 2-3 prize, dupa mese), eventual in asociatie cu levodopa; in sindroamele extrapiramidale produse de neuroleptice 2-7 comprimate (4-14 mg)/zi, fara a depasi 10 mg la batrani. Copii: 1-3 comprimate (2-6 mg)/zi, dupa varsta.

Acțiune:

Antiparkinsonian prin actiune anticolinergica centrala, parasimpaticolitic.

Compoziție Romparkin 2 mg, comprimate:

1 comprimat contine 2 mg clorhidrat de trihexifenidil.

Precauții:

Se administreaza cu prudenta la bolnavii cu sensibilitate crescuta la parasimpaticolitice, hipertensivi, infarct miocardic acut, insuficienta cardiaca, hepatica si renala. Tratamentul nu se intrerupe brusc.Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta.

Reacții adverse ale Romparkin 2 mg, comprimate:

Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, hipotonie oculara, tahicardie, greutate in mictiune, constipatie, greata, voma, ameteli (se reduce doza sau se suprima temporar).

Prezentare ambalaj:

50 comprimate filmate.
Alte medicamente cu substanța activă trihexyphenidylum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Romparkin 2 mg, comprimate(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Romparkin 2 mg, comprimate vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.