Prospect Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.

Substanța activă: acidum ascorbicum
Producator: Zentiva AS Cehia
Clasa ATC: [A11GA]: tractul digestiv si metabolism >> vitamine >> acid ascorbic (vitamina c) inclusiv combinatii) >> acid ascorbic (vitamina C)
Categoria: Vitamine

Indicații Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.:

Medicamentul Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat pentru cresterea imunitatii organismului in cadrul unor boli infectioase, cum sunt gripa sau raceala. Utilizarea de Sicovit C 500 mg Mandarine amelioreaza sau scurteaza durata simptomelor de raceala si gripa.
Sicovit C 500 mg Mandarine intareste sistemul imunitar, scade riscul de aparitie a unei raceli.
Sicovit C 500 mg Mandarine acopera necesarul crescut de vitamina C al organismului in conditii de stres.
Sicovit C 500 mg Mandarine contine vitamina C care este important pentru cresterea si pentru mentinerea starii de sanatate a oaselor, dintilor, gingiilor, ligamentelor si vaselor de sange, pentru formarea de substante implicate in transmiterea impulsului nervos, pentru formarea de hormoni, pentru absorbtia de fier din alimente, pentru un raspuns imun normal la infectii si pentru vindecarea ranilor.
Organismul uman nu este capabil sa produca vitamina C, din acest motiv este necesar un aport din exterior.
Sicovit C 500 mg Mandarine se administreaza, de asemenea, in starile cu necesar crescut de vitamina C, in sarcina, in perioada de alaptare, perioade de crestere accelerata, la varstnici, la atleti, in cazul unor eforturi fizice sau intelectuale excesive, dupa arsuri sau rani grave si interventii chirurgicale extinse. De asemenea, fumatorii au necesar crescut de vitamina C.
Este utilizat ca terapie adjuvanta in infectii, in special infectii respiratorii, ca medicament adjuvant in vindecarea intarziata a plagilor si fracturilor.

Contraindicații:

Nu luati Sicovit C 500 mg Mandarine:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid ascorbic sau la oricare dintre celelalte componente ale Sicovit C 500 mg Mandarine
- daca suferiti de o tulburare a metabolismului fierului (hemosideroza, hemocromatoza)
- daca aveti litiaza renala oxalica

Administrare Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.:

Utilizati intotdeauna Sicovit C 500 mg Mandarine exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.
Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala este de un comprimat pe zi. Doze care depasesc 2000 de mg pe zi sunt utilizate pentru tratamentul hipovitaminozei C (lipsa vitaminei C), in functie de recomandarile medicului.
Lasati comprimatul sa se dizolve in 150 ml de apa si beti solutia obtinuta.

Compoziție Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.:

Substanta activa este acidul ascorbic. Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, sorbitol, hidrogenocarbonat de sodiu, lactoza anhidra, acesulfam potasic, acid fumaric, aroma de mandarine.

Precauții:

Datorita continutului de bicarbonat de sodiu, medicamentul nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 3 ani.
In doze mai mari, vitamina C poate modifica unele analize de laborator, in special evaluarea glicemiei, creatininei, acidului uric, fosfatului anorganic si testul pentru sangerari digestive oculte. In general, metodele chimice bazate pe reactii de culoare pot fi afectate.
Pacientii cu calculi renali, care apar periodic, nu trebuie sa ia zilnic mai mult de 100-200 mg de acid ascorbic, deoarece creste riscul de formare a calculilor de oxalat de calciu.
La pacientii cu insuficienta renala severa sau in faza terminala (pacienti cu dializa) nu trebuie depasita doza de 50-100 mg de vitamina C, din cauza riscului de crestere a oxalatilor in sange side formare de cristale de oxalat in rinichi. La pacientii cu insuficienta renala severa se recomanda medicamente cu doze mai mici de acid ascorbic.
Este de preferat ca medicamentul sa nu se administreze seara, deoarece acidul ascorbic prezinta o usoara actiune de stimulare a sistemului nervos central.

Reacții adverse ale Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.:

Ca toate medicamentele, Sicovit C 500 mg Mandarine poate avea provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse raportate la administrarea de acid ascorbic (substanta activa din Sicovit C 500 mg Mandarine), sunt redate mai jos, in functie de frecventa aparitiei lor.
Mai putin frecvente (care afecteaza maiputin de 1 din 100 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000): eczema, urticarie; greata, varsaturi, diaree, daca Sicovit C 500 mg Mandarine este administrat in doze mari (cateva grame zilnic).
Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar mai mult de 1 din 1000): oboseala si litiaza urinara oxalica daca Sicovit C 500 mg Mandarine este utilizat in doze foarte mari.
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti): anemie hemolitica si insuficienta renala dupa administrarea in doze foarte mari.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Administrarea de Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff. în sarcină / alaptare:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Medicul trebuie informat daca alaptati sau sunteti gravida sau daca banuiti ca sunteti gravida.
In timpul sarcinii necesarul de vitamina C este mai mare, astfel incat medicamentul poate fi utilizat de catre femeile gravide si de catre femeile ce alapteaza, de obicei in doza de un comprimat pe zi. Substanta activa traverseaza bariera placentara si se elimina in laptele matern

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un tub din PP a 10 comprimate efervescente
Alte medicamente cu substanța activă acidum ascorbicum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Sicovit C 500 mg madarine, cp. eff. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.