Prospect TRIAMCINOLON S, unguent

Substanța activă: combinatii
Producator: Antibiotice-Iasi
Clasa ATC: [D07BB]: preparate dermatologice >> corticosteroizi de uz dermatologic >> corticosteroizi in combinatie cu antiseptice >> corticosteroizi cu potenta moderata comb. cu antiseptice

Indicații TRIAMCINOLON S, unguent:

Infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii.

Contraindicații:

Tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina.

Administrare TRIAMCINOLON S, unguent:

Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica.

Compoziție TRIAMCINOLON S, unguent:

Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Reacții adverse ale TRIAMCINOLON S, unguent:

Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRIAMCINOLON S, unguent(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRIAMCINOLON S, unguent vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.