Prospect TRISILICALM
Substanța activă: combinatii
Producator: Sicomed
Clasa ATC: [A02AA]:
tractul digestiv si metabolism >>
antiacide, antiulceroase, antiflatulente >>
antiacide >>
compusi cu magneziu
Indicații TRISILICALM:
Ulcerul gastric si duodenal (in special ulcerul peptic), gastrita hiperacida.Contraindicații:
Insuficienta renala, diaree indiferent de etiologie.Administrare TRISILICALM:
Timp de 7-10 zile de la instituirea tratamentului se administreaza de 3 (sau chiar 4) ori pe zi cate 2 comprimate, ultima priza seara cat mai tarziu. Apoi doza zilnica se poate reduce la 3 comprimate in 3 prize. Preparatul se administreaza intre mese sau la 2 ore dupa masa.Acțiune:
Trisilicatul de magneziu are proprietati antiacide si adsorbante. Ajuns in stomac, acesta intra in reactie cu acidul clorhidric, dand nastere clorurii de Mg si acid silicic hidratat, acesta din urma joaca rol de adsorbant al HCl, intensificand eficienta trisilicatului de magneziu, in ceea ce priveste scaderea aciditatii gastrice. Clorura de magneziu, rezultata din prima reactie chimica a trisilicatului, ajungand in intestin, reactioneaza cu continutul acestuia, astfel luand nastere carbonatul de magneziu, care se elimina prin fecale, si clorura de sodiu, care este resorbita. Consistenta gelatinoasa pe care trisilicatul de magneziu o capata in stomac favorizeaza acoperirea unui eventual ulcer cu o pelicula antiacida protectoare. Actiunea antiacida nu se manifesta chiar atat de rapid si are efecte simptomatice mai putin prompte decat carbonatii bazici, bicarbonatii sau oxizii. In schimb durata acestei actiuni este prelungita, practic egala cu cea a digestiei gastrice.Reacții adverse ale TRISILICALM:
Relativ rar, o usoara tendinta la diaree.Medicamente cu indicații asemănătoare cu TRISILICALM(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul TRISILICALM vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!