Prospect Ulei eucalipt

Producator: Laboratoarele FARES Bio Vital Romania
Categoria: Extracte

Indicații Ulei eucalipt:

Eucaliptul are efect inviorator, de improspatare, foarte apreciat in cazuri de oboseala, scaderea puterii de concentrare, dureri de cap sau debilitate. Se foloseste in baie, sauna, candela, masaj.
Eucaliptul este eficient in toate tipurile de febra; el scade temperatura avand efect racoritor si de improspatare asupra corpului. Astfel, el se poate folosi pentru scaderea febrei in cazuri de dizenterie, difterie, pojar, malarie, febra tifoida. Se face baie, masaj usor, comprese pe frunte.
Actiunea sa antivirala se manifesta benefic in infectii respiratorii: raceala, gripa, sinuzita, pneumonie, bronsita. Uleiul de Eucalipt decongestioneaza caile respiratorii si fluidifica secretiile. Se foloseste in inhalatii, candela, masaj local.

Eucaliptul este un remediu important in tratarea artritei, mai ales cand simptomele sunt agravate de vreme rece. Se aplica comprese sau masaj pe zonele dureroase.

Acest ulei poate fi folosit in infectii uro-genitale ca: cistita (mai ales daca a aparut ca urmare a unei raceli), nefrita, leucoree, sub forma de masaj sau bai la sezut.

Uleiul de Eucalipt impiedica proliferarea infectiilor si de aceea se poate folosi in herpes, rani, ulceratii, dar si in intepaturi de insecte, sub forma de comprese.
Utilizat in candela, Eucalpitul este un excelent antiseptic pentru aerul din camera, util persoanelor care sufera de o infectie contagioasa sau se afla in convalescenta.

Eucaliptul are un efect calmant asupra starilor emotionale intense, ajuta la intarirea spiritului si la cresterea puterii de concentrare.

Administrare Ulei eucalipt:

Inhalatiile: se toarna intr-un vas 1 litru de apa clocotita si se adauga 3-4 picaturi de ulei.
Vaporii degajati se inspira stand aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.
Inhalatiile sunt contraindicate persoanelor care sufera de astm sau epilepsie, deoarece pot declansa o criza.

Baia este o cale foarte placuta si totodata eficienta de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa calda si prin faptul ca porii se dilata, permitand uleiului sa patrunda prin tegumente.
Uleiurile se adauga inainte de a incepe baia si nu mai devreme, deoarece datorita caldurii ele se evapora foarte usor. Este important de retinut ca baia nu se face niciodata cu uleiul ca atare pentru ca nu se dizolva in apa si nici nu trebuie depasita doza deoarece in cantitati mai mari sunt iritante pentru piele si mucoase. Astfel, pentru o baie se pun 4-6-picaturi ulei esential in 2-3 linguri de lapte nedegresat, 2 tinguri ulei baza sau intr-o cantitate mica de spumant de baie, apoi se toarna in cada si se amesteca bine. Baia va dura 10-20 minute.

Masajul din cadrul aromaterapiei aduce atat beneficiile uleiurilor cat si pe cele ale masajului in sine.
Pentru o sedinta de masaj se adauga 4-6 picaturi de ulei esential (sau din amestecul de uleiuri pe care il preferati) in aproximativ 10 ml ulei masline . in nici un caz nu se va depasi cantitatea recomandata de ulei esential, deoarece la doze mai mari ele sunt foarte iritante pentru piele.
Dupa un masaj din cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie indepartat prin spalare, evitandu-se baia sau dusul timp de 6-8 ore. Astfel se asigura o absorbtie completa a uleiului volatil.

Comprese: pentru a pregati o compresa se toarna apa fierbinte (cam o jumatate de litru) intr-un bol, si se adauga ulei esential: 2 picaturi pentru suprafete mici si 6-8 picaturi pentru suprafete mari. Se agita bine, apoi se inmoaie o bucata de tifon sau un servet de bumbac, se stoarce bine si se aseaza pe piele. Deasupra se aplica o folie de plastic si un prosop, pentru a mentine compresa calda. Procedeul se reia dupa 20 de minute. In total, timpul de tratament cu comprese este de cel mult 1 ora, de maxim 2 ori pe zi.

Lampa (candela) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa. Nu se recomanda folosirea candelelor in camerele cu copii mici nesupravegheati, deoarece se pot accidenta.

Precauții:

Uleiurile esentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, persoanele alergice la aceste produse, la copii sub 1 an si de asemenea pe rani deschise sau fracturi.
De asemenea, la copii pana la 12 ani seva folosi doza pe jumatate.
Evitati supradozarea si abuzul.
Eucaiiptul este un arbore de origine australiana de dimensiuni impresionante: el poate sa atinga inaltimi de pana la 300 metri.
Numele sau provine din cuvintele grecesti eu si kalypto care insemna bine si acoperit si se refera la aspectul staminelor.
Aborigenii australieni l-au denumit Kino si il foloseau la tratarea ranilor.
Eucaiiptul a fost adus in Europa la sfarsitul secolului XVIII, unde a fost folosit la inceput in scop ornamental. Oamenii au observat ca in jurul acestui arbore nu mai cresc alte plante. Ulterior s-a constatat ca Eucaliptul secreta o substanta toxica care se raspandeste in sol.
Uleiul de Eucalipt a inceput sa fie exportat din secolul XIX, la inceput fiind cunoscut sub numele de Menta de Sidney, datorita actiunii sale calmante asupra tulburarilor digestive, asemanatoare cu cea a mentei.
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Ulei eucalipt vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.