Prospect Vitamin B Complex sirop

Substanța activă: combinatii
Producator: Eipico Egipt
Clasa ATC: [A11EA]: tractul digestiv si metabolism >> vitamine >> vitamina b-complex (inclusiv combinatii) >> vitamina B-complex
Categoria: Vitamine si suplimente copii
Grupa farmaceutică: complex de vitamine B
Tip: Sirop

Indicații Vitamin B Complex sirop:

Vitamin B complex este indicat in:
- tratamentul deficitului de vitamine B - boala Beri-Beri, pelagra, dupa terapie cu antibiotice sau chimioterapice, polinevrite si nevrite de cauze diverse, tulburari cardiovasculare asociate cu deficitul de vitamina B1;
- stari fiziologice sau patologice in care este necesar un aport crescut de vitamine din complexul B - perioada de crestere, convalescenta dupa boli infectioase sau parazitare, diaree.

Contraindicații:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului; tratamentul concomitent cu levodopa (vezi Interactiuni)

Administrare Vitamin B Complex sirop:

Adulti
Doza uzuala este de 2-3 masuri dozatoare pe zi (10 -15 ml sirop pe zi).

Copii
Doza uzuala este de 1-2 masuri dozatoare (5-10 ml sirop pe zi).

Compoziție Vitamin B Complex sirop:

5 mililitri sirop contin clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 5 mg, fosfat sodic de riboflavina (vitamina B2) 2 mg, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 2 mg, nicotinamida (vitamina PP) 20 mg, pantenol 3 mg si excipienti: benzoat de sodiu, sucroza, glicerina, propilenglicol, acid citric, esenta de covit, apa purificata.

Atenționări:

Nu sunt necesare.

Reacții adverse ale Vitamin B Complex sirop:

Vitamin B complex este bine suportat. Pot sa apara colorarea in galben a urinii (datorita vitaminei B2), reactii cutanate (datorita vitaminei B5) si foarte rar, la doze foarte mari sau dupa cure prelungite, tulburari neurologice reversibile la oprirea tratamentului (datorita vitaminei B6).

Supradozajul:

Nu exista date privind supradozajul.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Datorita continutului in piridoxina, Vitamin B complex scade activitatea levodopei (piridoxina favorizeaza reactia de decarboxilare in periferie a levodopei de catre dopa-decarboxilaza).

Administrarea de Vitamin B Complex sirop în sarcină / alaptare:

Nu exista studii la animale privind efectul teratogen al produsului iar datele clinice disponibile in prezent nu au evidentiat efecte teratogene si fetotoxice la om. Deoarece datele privind expunerea gravidei la acest produs sunt insuficiente pentru a exclude orice risc si din motive de precautie este de preferat ca acest produs sa nu se administreze in timpul sarcinii.
Deoarece nu exista informatii privind trecerea in laptele matern a componentilor Vitamin B complex nu se recomanda administrarea acestuia in timpul alaptarii.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu un flacon a 125 ml si masura dozatoare.

Condiții de păstrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Vitamin B Complex sirop(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Vitamin B Complex sirop vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.