Prospect Hexoral 0,2% spray

Substanța activă: hexetidinum
Producator: Pfizer Inc USA
Clasa ATC: [A01AB]: tractul digestiv si metabolism >> produse pentru cavitatea bucala >> produse pentru cavitatea bucala >> antiinfectioase locale
Categoria: Ingrijire si albire dinti, adezivi proteze
Tip: Spary
Acest prospect contine informatii doar despre Hexoral aerosol (solutie) pentru administrare bucala si faringiana. Daca doriti informatii suplimentare, intrebati medicul sau farmacistul.

Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din varful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Varful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp.
Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala.

Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral, tinand apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira.
In cazul in care valva este deschisa tinand flaconul culcat, din flacon, iese doar gazul propulsor, solutia cu substanta activa ramanand in flacon.
Hexoral este activ fata de majoritatea agentilor patogeni din gura si gat, inclusiv fungi (ciuperci).

Hexoral este foarte bine tolerat.
Alte informatii:
Substanta activa din Hexoral poate adera de mucoasa timp de 12 ore. Pentru ca aderenta
sa fie persistenta, se administreaza dupa mese, pentru a preveni inlaturarea de pe
mucoase de catre alimente si bauturi.
Hexoral nu polueaza mediul ambiant, deoarece gazul propulsor este azotul.

Indicații Hexoral 0,2% spray:

CE ESTE HEXORAL SI PENTRU CE ESTE INDICAT?

Hexoral face parte din grupul medicamentelor folosite in tratamentul cu antibiotice si inflamatiilor gurii si faringelui. Inflamatii si infectii buco-faringiene, ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice in bolile severe oro-faringiene (febrile sau supuraitve) si in amigdalite; angine (de exemplu, angina laterala Plaut-Vincent); faringite; gingivite si hemoragii gingivale; periodontopatii (afectiuni periodontale si simptomele consecutive ale acestora); stomatite si glosite; afte (pentru prevenirea suprainfectiilor); infectia alveolelor dentare dupa extractii dentare; micoze oro-faringiene, in special candidoze; inainta si dupa interventiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orala in cazul bolilor sistemioe; combaterea halenei, in special in cazul tumorilor insotite de descompunere tisulara la nivel oro-faringian. Hexoral mai poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul racelilor.

Contraindicații:

CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE A INCEPE TRATAMENTUL CU HEXORAL?
Nu luati Hexoral daca sunteti alergic la oricare, dintre componentii produsului mentionati mai sus.
Daca sunteti gravida sau alaptati, solicitati sfatul medicului inainta de a incepe tratamentul cu Hexoral.

Administrare Hexoral 0,2% spray:

CUM SE FOLOSESTE HEXORAL?
Adulti si copii peste 6 ani
O doza terapeutica de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde in cavitatea bucala sau faringe.
Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza terapeutica de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste.
Hexetidina adera de mucoase, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.
Aerosolul se pulverizeaza la nivelul oro-faringelui. Se vor respecta urmatoarele instructiuni:
Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din varful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Varful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp.

Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata, conform figurilor din prospectul pentru pacient. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala.
Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral, tinand apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira.
Pentru detalii privind administrarea, a se vedea si figurile de la sfarsitul prospectului.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive.

Copii intre 3 si 6 ani
La aceasta categorie de varsta se recomanda doze mai mici decat la adulti; tratamentul se va face sub supraveghere medicala.

Copii sub 3 ani
Tratamentul cu Hexoral nu este indicat.

Varstnici
Se recomanda aceleasi doze ca la adulti.

Afectiuni hepatice sau renale
Nu este necesara ajustarea dozelor la aceste categorii de pacienti.

Compoziție Hexoral 0,2% spray:

CE CONTINE HEXORAL?

Substanta activa este hexetidina. 100 ml aerosol (solutie) pentru administrare bucala si faringiana contin 200 mg hexetidina si excipienti: zaharina sodica, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, glicerol, macrogol laurii eter, aroma de menta, apa purificata, azot.
Hexoral este ambalat in flacoane presurizate din aluminiu, prevazute cu valva de plastic, continand 40 ml aerosol (solutie) pentru administrare bucala si faringiana. Cutia de carton mai contine si un sistem de pulverizare din material plastic.

Reacții adverse ale Hexoral 0,2% spray:

HEXORAL POATE PRODUCE EFECTE NEDORITE?
Efectele nedorite sunt rare. Uneori pot sa apara reactii alergice, reactii cutanate la locul de contact, senzatie de arsura, slab efect anestezic local, modificarea gustului.

Supradozajul:

Daca produsul este folosit conform recomandarilor de mai sus, concentratia de hexetidina nu este toxica.

Condiții de păstrare:

CUM SE PASTREAZA HEXORAL?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Continutul flaconului este presurizat Flaconul nu se distruge, nici nu se arunca in foc.
Alte medicamente cu substanța activă hexetidinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu Hexoral 0,2% spray(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul Hexoral 0,2% spray vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.