Prospect alli 60 mg capsule

Substanța activă: orlistatum
Producator: Famar S.A., Grecia
Clasa ATC: [A08AB]: tractul digestiv si metabolism >> medicatia obezitatii >> produse pentru combaterea obezitatii (exclusiv produse dietetice) >> produse antiobezitate cu actiune periferica
Categoria: Scaderea poftei de mancare
Grupa farmaceutică: Supliment alimentar
Tip: Capsule
Obezitatea devine una dintre cele mai mari provocari pentru sanatatea publica in Europa. Este rezultatul modificarilor sociale, economice, culturale si fizice ale mediului (mediul obezogen):
-Alimentele hipercalorice, sarace nutritional (care contin o proportie inalta de grasimi saturate, sare si zaharuri) si reducerea consumului de fructe si legume;
-Stil de viata sedentar.
Un stil de viata "nesanatos" este caracterizat prin:
-Alimentatie hipercalorica bogata in lipide si glucide. Alimentele bogate in lipide au un efect redus de satietate. Consumul crescut de glucide, prin hiperinsulinismul si hipoglicemia consecutiva induce cresterea aportului alimentar.
-Ritmul alimentatiei: mese rare, bogate in calorii. Deseori, pacientul obez mananca o singura data pe zi, frecvent seara, cantitati mari de alimente (sindroamele night-eating si binge-eating).
-Tulburarile de comportament alimentar (frecvent declansate de stres, emotii, stari depresive, anxietate): hiperfagie, ingestia de alimente seara sau chiar in timpul noptii, consumul de alimente intre mesele principale (bomboane, biscuiti), consumul exagerat de dulciuri (foame de dulciuri).
Nu exista diete si programe unice, nu exista scaderi rapide in greutate ci scaderea ponderala in trepte, cu unul sau mai multe cicluri de "scadere ponderala-mentinere".
Aceasta strategie de abordare a obezitatii se bazeaza pe succesiunea de cicluri "scadere ponderala-mentinere".
Un astfel de ciclu consta in etapa de scadere ponderala, ce are ca obiectiv reducerea greutatii cu 5-10%, obtinuta in 3-6 luni, urmata de o perioada de 6-9 luni de mentinere a noii greutati.
Ciclurile pot fi repetate pana la atingerea greutatii optime propuse.

Indicații alli 60 mg capsule:

alli 60 mg capsule (orlistat) este un medicament cu acțiune periferică pentru tratarea obezității, utilizat pentru scăderea în greutate a adulţilor supraponderali cu vârsta de 18 ani şi peste, care au un indice de masă corporală (IMC) de 28 sau mai mare. alli trebuie utilizat în asociere cu un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut scăzut de grăsimi.

IMC este o modalitate prin care puteţi afla dacă aveţi o greutate normală sau dacă sunteţi supraponderal pentru înălţimea dumneavoastră. Tabelul de mai jos vă va ajuta să aflaţi dacă sunteţi supraponderal şi dacă alli este potrivit pentru dumneavoastră.

Identificaţi-vă înălţimea în tabel. În cazul în care greutatea dumneavoastră este mai mică decât cea indicată pentru înălţimea dumneavoastră, nu luaţi alli.

Înălţime → Greutate
1,50 m → 63 kg
1,55 m → 67,25 kg
1,60 m → 71,75 kg
1,65 m → 76,25 kg
1,70 m → 81 kg
1,75 m → 85,75 kg
1,80 m → 90,75 kg
1,85 m → 95,75 kg
1,90 m → 101 kg

Riscul de a fi supraponderal
Surplusul în greutate creşte riscul de apariţie a unor probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat şi bolile cardiovasculare. Este posibil ca aceste afecţiuni să nu vă producă neplăceri, de aceea trebuie să mergeţi la un medic în vederea efectuării unui consult general.

Contraindicații:

Nu luaţi alli
Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la orlistat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.
- Dacă urmaţi un tratament cu ciclosporină, folosită după un transplant de organ, pentru artrita reumatoidă severă şi unele afecţiuni cutanate severe.
- Dacă urmaţi un tratament cu warfarină sau cu alte medicamente anticoagulante.
- Dacă suferiţi de colestază (afecţiune în care fluxul bilei din ficat este blocat).
- Dacă aveţi probleme de absorbţie a alimentelor (sindrom de malabsorbţie cronică) diagnosticate de către medic.

Administrare alli 60 mg capsule:

Pregătiţi-vă pentru a slăbi

1. Decideţi când începeţi
Alegeţi din timp ziua în care veţi începe administrarea capsulelor. Înainte să începeţi, iniţiaţi regimul alimentar hipocaloric, cu un conţinut scăzut de grăsimi şi acordaţi organismului dumneavoastră câteva zile pentru a se adapta noilor obiceiuri alimentare. Ţineţi un jurnal în care să notaţi ceea ce mâncaţi.
Jurnalele privind alimentaţia sunt eficiente deoarece astfel veţi şti cu precizie ce mâncaţi, cât mâncaţi şi veţi avea un punct de plecare pentru a face schimbările necesare.

2. Decideţi cât vreţi să slăbiţi
Gândiţi-vă cât de mult doriţi să slăbiţi şi apoi stabiliţi greutatea la care vreţi să ajungeţi. Un obiectiv realist este să pierdeţi între 5% şi 10% din greutatea dumneavoastră iniţială. Puteţi pierde în greutate în mod diferit de la săptămână la săptămână. Trebuie să vă propuneţi să slăbiţi într-un ritm gradat, constant de aproximativ 0,5 kg pe săptămână.

3. Stabiliţi care vreţi să fie aportul de calorii şi de grăsimi
Pentru a vă ajuta să vă atingeţi obiectivele privind scăderea în greutate trebuie să vă stabiliţi două obiective zilnice, unul privind caloriile şi unul privind grăsimile. Pentru mai multe sfaturi citiţi Alte informaţii utile din paginile albastre de la punctul 6.

Administrarea alli

Adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste
- Luaţi o capsulă, de trei ori pe zi.
- Luaţi alli chiar înainte, în timpul sau la maximum o oră după fiecare masă. Aceasta înseamnă o capsulă la micul dejun, prânz şi cină. Asiguraţi-vă că cele trei mese sunt bine echilibrate, hipocalorice şi cu un conţinut scăzut de grăsimi.
- În cazul în care omiteţi o masă sau în care o masă nu conţine grăsimi, nu luaţi capsula. alli nu funcţionează decât dacă masa respectivă conţine grăsimi.
- Înghiţiţi capsula întreagă cu apă.
- Nu luaţi mai mult de trei capsule pe zi.
- Puteţi să păstraţi doza zilnică de alli în cutia pentru transport albastră (shuttle) inclusă în acest ambalaj.
- Consumaţi mese mai puţin bogate în grăsimi pentru a reduce posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse datorate alimentaţiei (vezi punctul 4).
- Încercaţi să faceţi mai multă activitate fizică înainte de a începe să luaţi capsulele. Activitatea fizică este o parte importantă a oricărui program de scădere ponderală. Nu uitaţi să cereţi sfatul medicului în cazul în care nu aţi mai făcut niciodată exerciţii fizice.
- Continuaţi să fiţi activi şi în timpul administrării alli şi după încheierea tratamentului.

Cât timp trebuie să iau alli?
- Perioada de administrare a alli nu trebuie să depăşească şase luni.
- În cazul în care după 12 săptămâni de administrare a alli nu reuşiţi să slăbiţi, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru a vă acorda sfaturi. Este posibil să fie necesar să întrerupeţi administrarea alli.
- Succesul scăderii ponderale nu înseamnă să vă schimbaţi obiceiurile alimentare pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a reveni la vechile deprinderi. Persoanele care slăbesc şi îşi menţin noua greutate aduc modificări stilului de viaţă, care includ modificarea stilului alimentar şi a nivelului de activitate fizică.

Dacă luaţi mai mult alli decât trebuie
Nu luaţi mai mult de 3 capsule pe zi.
➔ În cazul în care aţi luat prea multe capsule, adresaţi-vă unui medic cât mai curând posibil.

Dacă uitaţi să luaţi alli
În cazul în care uitaţi să luaţi o capsulă:
- Dacă a trecut mai puţin de o oră de la ultima masă, luaţi capsula pe care aţi uitat-o.
- Dacă a trecut mai mult de o oră de la ultima masă, nu luaţi capsula pe care aţi uitat-o. Aşteptaţi şi luaţi capsula următoare la masa principală care urmează, ca de obicei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALTE INFORMAŢII UTILE

Riscul de a fi supraponderal
Excesul de greutate va afecta starea dumneavoastră de sănătate şi va creşte riscul de apariţie a unor probleme grave de sănătate, cum ar fi:
- Hipertensiunea arterială
- Diabetul zaharat
- Bolile cardiace
- Accidentul vascular cerebral
- Anumite tipuri de cancer
- Boala artrozică
Vorbiţi cu medicul dumneavoastră despre riscul de apariţie a acestor afecţiuni.

Importanţa scăderii în greutate
Scăderea în greutate şi menţinerea acelei greutăţi, de exemplu prin îmbunătăţirea regimului alimentar şi prin mai multă activitate fizică, poate ajuta la scăderea riscului de apariţie a problemelor grave de sănătate şi la îmbunătăţirea stării dumneavoastră de sănătate.

Idei practice despre dieta dumneavoastră şi despre consumul vizat de calorii şi grăsimi în timpuladministrării alli
alli trebuie utilizat în asociere cu un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut scăzut de grăsimi. Capsulele acţionează prin blocarea absorbţiei unei proporţii din grăsimile pe care le consumaţi, dar puteţi continua să consumaţi alimente din principalele grupe alimentare.

Deşi trebuie să vă concentraţi asupra caloriilor şi grăsimilor pe care le consumaţi, este important să aveţi o dietă echilibrată. Trebuie să optaţi pentru alimente care conţin substanţe nutritive diferite şi să vă menţineţi pe termen lung obiceiurile alimentare sănătoase.

Înţelegerea importanţei obiectivelor privind aportul de calorii şi de grăsimi
Caloriile reprezintă unitatea de măsură a energiei necesare pentru organism. Acestea sunt uneori numite kilocalorii sau kcal. De asemenea, energia poate fi măsurată în kilojouli, pe care îi puteţi vedea pe etichetele alimentelor.
- Obiectivul caloric este numărul maxim de calorii pe care le veţi consuma în fiecare zi. Vedeţi tabelul din această secţiune.
- Obiectivul privind aportul de grăsimi este cantitatea maximă de grăsimi, în grame, pe care o veţi consuma la fiecare masă. Valorile în grame ale obiectivului privind aportul de grăsimi urmează după informaţiile privind obiectivul caloric.
- Datorită modului de acţiune al capsulei, controlul obiectivului privind aportul de grăsimi este esenţial. Administrarea alli înseamnă că organismul va elimina o cantitate mai mare de grăsimi şi, de aceea, se poate lupta să facă faţă consumului aceleiaşi cantităţi de grăsimi ca şi înainte. În consecinţă, prin respectarea obiectivului legat de grăsimi veţi creşte la maxim scăderea în greutate, reducând în acelaşi timp la minimum riscul de reacţii adverse ale tratamentului corelate cu regimul alimentar.
- Trebuie să vă propuneţi să slăbiţi treptat şi constant. A pierde în jur de 0,5 kg per săptămână este ideal.

Stabilirea obiectivului caloric
Următorul tabel a fost creat pentru a vă furniza un obiectiv caloric echivalând cu aproximativ 500 calorii mai puţin decât necesarul organismului pentru a menţine greutatea actuală. Aceasta înseamnă aproximativ 3500 de calorii mai puţin pe săptămână, aproximativ numărul de calorii din 0,5 kg de grăsimi.

Doar obiectivul caloric singur ar trebui să vă permită să slăbiţi într-un ritm treptat, constant de aproximativ 0,5 kg per săptămână, fără a vă simţi privaţi sau frustraţi.

Nu se recomandă un aport caloric sub 1200 calorii pe zi.

Va trebui să ştiţi care este nivelul dumneavoastră de activitate pentru a vă stabili obiectivele calorice.
Cu cât sunteţi mai activi, cu atât va fi mai mare obiectivul caloric.
- Nivel scăzut de activitate înseamnă că faceţi foarte puţin sau deloc dintre următoarele: mers pe jos, urcat pe scări, grădinărit sau alt tip de activitate fizică, în fiecare zi.
- Activitate moderată înseamnă că aveţi un consum de aproximativ 150 calorii pe zi în urma activităţii fizice, cum ar fi mers pe jos trei kilometri (2 mile), grădinărit între 30 şi 45 minute sau alergat doi kilometri (1,25 mile) în 15 minute. Alegeţi nivelul care se potriveşte cel mai bine rutinei voastre zilnice. Dacă nu sunteţi siguri care este nivelul de activitate care vă caracterizează, alegeţi Nivel scăzut de activitate.

Femei
Nivel scăzut de activitate
Sub 68,1 kg → 1200 calorii
68,1 kg până la 74,7 kg → 1400 calorii
74,8 kg până la 83,9 kg → 1600 calorii
84,0 kg şi peste → 1800 calorii
Activitate moderată
Sub 61,2 kg → 1400 calorii
61,3 kg până la 65,7 kg → 1600 calorii
65,8 kg şi peste → 1800 calorii

Bărbaţi
Nivel scăzut de activitate
Sub 65,7 kg → 1400 calorii
65,8 kg până la 70,2 kg → 1600 calorii
70,3 kg şi peste → 1800 calorii
Activitate moderată
59,0 kg şi peste → 1800 calorii

Stabilirea obiectivului privind aportul de grăsimi
Următorul tabel arată cum vă puteţi stabili obiectivul privind aportul de grăsimi pe baza cantităţii de calorii care vă este permisă în fiecare zi. Trebuie să planificaţi trei mese pe zi. De exemplu, dacă ţinta calorică este de 1400 calorii pe zi, cantitatea maximă de grăsimi permise la fiecare masă este de 15 g. Pentru a respecta cantitatea permisă de grăsimi, gustările trebuie să nu conţină peste 3 g de grăsimi.

Cantitate de calorii permisă zilnic → Cantitate maximă de grăsimi permisă la fiecare masă → Cantitate maximă de grăsimi permisă din gustări pe zi
1200 → 12 g → 3 g
1400 → 15 g → 3 g
1600 → 17 g → 3 g
1800 → 19 g → 3 g

Nu uitaţi
- Respectaţi obiective realiste calorice şi legate de grăsimi, deoarece aceasta este metoda adecvată prin care puteţi menţine succesul scăderii în greutate pe termen lung.
- Notaţi ceea ce mâncaţi într-un jurnal, inclusiv conţinutul caloric şi de grăsimi.
- Încercaţi să aveţi un nivel mai crescut de activitate fizică înainte de administrarea capsulelor.
Activitatea fizică este o componentă importantă a unui program de scădere în greutate. Nu uitaţi să discutaţi cu medicul în cazul în care nu aţi mai făcut exerciţii fizice.
- Continuaţi să fiţi activi în timpul administrării alli şi după întreruperea administrării.

Programul de scădere în greutate alli asociază capsulele cu un regim alimentar şi o gamă largă de resurse pentru a vă ajuta să înţelegeţi cum să adoptaţi un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut scăzut de grăsimi, dar şi recomandări prin care puteţi deveni mai activi.

Acțiune:

Substanţa activă (orlistat) pe care o conţine alli este creată pentru a acţiona asupra grăsimilor din tractul dumneavoastră digestiv. Împiedică absorbţia a aproximativ un sfert din grăsimile pe care le consumaţi în timpul meselor. Aceste grăsimi vor fi eliminate din corp prin scaun (vezi pct. Reactii adverse). În consecinţă, este important să respectaţi un regim alimentar cu un conţinut scăzut de grăsimi pentru rezolvarea acestor reacţii adverse. În aceste condiţii, acţiunea capsulelor vă va sprijini eforturile ajutându-vă să slăbiţi mai mult decât aţi reuşi doar prin intermediul regimului alimentar. La fiecare 2 kg pe care le puteţi pierde prin dietă, alli v-ar putea ajuta să mai scădeţi cu până la încă 1 kg.

Compoziție alli 60 mg capsule:

Substanţa activă este orlistat. Fiecare capsulă conţine orlistat 60 mg.
Celelalte componente sunt:
- Conţinutul capsulelor: celuloză microcristalină (E460), amidonglicolat de sodiu, povidonă (E1201), laurilsulfat de sodiu, talc.
- Capsula: gelatină, indigo carmin (E132), dioxid de titan (E171), laurilsulfat de sodiu, monolaurat de sorbitan, cerneală neagră (shellac, oxid negru de fer (E172), propilenglicol).
- Banda: gelatină, polisorbat 80, indigo carmin (E132).

Precauții:

Înainte să luaţi alli adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Dacă aveţi diabet zaharat. Spuneţi-i medicului dumneavoastră deoarece este posibil să fie necesară ajustarea dozei de medicamente antidiabetice.
- Dacă aveţi afecţiuni renale. Dacă aveţi probleme cu rinichii, discutaţi cu medicul dumneavoastră înaintea începerii tratamentului cu alli. Utilizarea orlistatului poate fi asociată cu pietre la rinichi la pacienţii care suferă de o afecţiune cronică a rinichilor.

Copii şi adolescenţi
Acest medicament nu trebuie administrat copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani.

Atenționări:

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Este puţin probabil ca alli să afecteze abilitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

alli conține sodiu
Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per capsulă, adică practic „nu conține sodiu”.

Reacții adverse ale alli 60 mg capsule:

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Majoritatea reacţiilor adverse frecvente care se asociază cu alli (de exemplu gaze cu sau fără pătarea lenjeriei cu eliminări uleioase rectale, imperiozitatea defecaţiei sau defecaţie mai frecventă şi scaune moi) sunt provocate de modul său de acţiune. Consumaţi mese cu un conţinut mai scăzut de grăsimi pentru a rezolva aceste reacţii adverse asociate alimentelor consumate.

Reacţii adverse grave
Frecvenţa acestor reacţii adverse nu este cunoscută.

Reacţii alergice grave
- Semnele unei reacţii alergice grave includ: dificultăţi severe de respiraţie, bufeuri, erupţii cutanate, mâncărimi, umflarea feţei, accelerarea bătăilor inimii, leşin.
➔ Întrerupeţi administrarea capsulelor. Cereţi imediat ajutor medical.

Alte reacţii adverse grave
- Sângerare rectală.
- Diverticulită (inflamarea intestinului gros). Simptomele pot include dureri în partea inferioară a stomacului (abdomenului), mai ales în partea stângă, posibil însoţite de febră şi constipaţie
- Pancreatită (inflamarea pancreasului). Simptomele pot include durere abdominală severă care uneori iradiază în spate, posibil cu febră, greaţă şi vărsături.
- Vezicule pe piele (inclusiv vezicule care se sparg).
- Dureri severe de stomac provocate de calculi biliari.
- Hepatită (inflamarea ficatului). Simptomele pot include îngălbenirea pielii şi a globilor oculari, mâncărimi, urină închisă la culoare, dureri de stomac şi sensibilitate la nivelul ficatului (manifestată prin durere în partea dreaptă, în faţă, sub coaste), uneori cu pierderea poftei de mâncare.
- Nefropatie oxalică (formarea de oxalat de calciu care poate conduce la formarea de pietre la rinichi). Vezi punctul Atenţionări şi precauţii.
➔ Întrerupeţi administrarea capsulelor. Informaţi medicul în cazul în care prezentaţi vreuna dintre aceste reacţii adverse.

Reacţii adverse foarte frecvente
Acestea pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane
- Gaze (flatulenţă), cu sau fără pete uleioase pe lenjerie
- Imperiozitatea defecaţiei
- Scaune grase sau uleioase
- Scaune moi
➔ În cazul în care una dintre aceste reacţii adverse devine severă sau deranjantă, anunţaţi medicul sau farmacistul.

Reacţii adverse frecvente
Acestea pot afecta până la 1 din 10 persoane
- Dureri de stomac (abdominale)
- Incontinenţa materiilor fecale
- Scaune moi/lichide
- Defecaţie mai frecventă
- Anxietate
➔ În cazul în care una dintre aceste reacţii adverse devine severă sau deranjantă, anunţaţi medicul sau farmacistul.

Reacţii observate la testele sanguine
Frecvenţa acestor reacţii nu este cunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile).
- Creşteri ale valorilor unor enzime hepatice
- Efecte asupra coagulării sângelui la persoane care urmează un tratament cu warfarină sau alte anticoagulante.
➔ Atunci când faceţi analize de sânge, informaţi medicul că luaţi alli.

Raportarea reacțiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

Învăţaţi să rezolvaţi reacţiile adverse la alli, legate de dieta dumneavoastră sau de ingestia de grăsimi

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt determinate de modul de acţiune al capsulelor şi sunt consecinţa eliminării grăsimilor din organism. Aceste reacţii adverse se produc de obicei în primele câteva săptămâni de utilizare a capsulelor, înainte să vă obişnuiţi să limitaţi aportul de grăsimi din alimente. Astfel de reacţii adverse ale tratamentului asociate regimului alimentar pot fi un semnal că aţi consumat mai multe grăsimi decât ar fi trebuit.

Puteţi învăţa să reduceţi la minimum impactul reacţiilor adverse ale tratamentului asociate regimului alimentar prin respectarea acestor recomandări:
- Începeţi regimul alimentar cu un conţinut mai scăzut de grăsimi cu câteva zile sau chiar o săptămână înainte de a începe administrarea capsulelor.
- Aflaţi mai multe despre conţinutul de grăsimi al alimentelor voastre preferate şi mărimea porţiilor. Familiarizându-vă cu porţiile vă va fi mai uşor să nu depăşiţi accidental obiectivul privind aportul de grăsimi.
- Distribuiţi aportul de grăsimi permis în mod egal între mesele zilei. Nu vă abţineţi de la cantitatea de calorii permisă pentru ca apoi să consumaţi un fel de mâncare sau un desert cu un conţinut bogat de grăsimi, aşa cum este posibil să fi procedat în cazul altor diete pe care le-aţi încercat.
- Majoritatea utilizatorilor care prezintă aceste reacţii adverse descoperă că le pot rezolva şi controla prin reglarea regimului alimentar.
Nu vă îngrijoraţi în cazul în care nu manifestaţi astfel de probleme. Acest lucru nu înseamnă că alli nu acţionează.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Este posibil ca alli să interfere cu medicaţia concomitentă pe care o luaţi.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu luaţi alli cu aceste medicamente
- Ciclosporină: ciclosporina este utilizată după transplant de organ, pentru artrita reumatoidă severă şi unele afecţiuni cutanate severe.
- Warfarină sau alte anticoagulante.

Contraceptivele orale şi alli
- În caz de diaree severă, contraceptivul oral poate fi mai puţin eficient. Utilizaţi o metodă alternativă de contracepţie în cazul în care suferiţi de diaree severă.

Luaţi o multivitamină în fiecare zi dacă luaţi alli
- alli poate diminua cantitatea în care sunt absorbite în organism unele vitamine. Multivitaminele trebuie să conţină vitaminele A, D, E şi K. Trebuie să luaţi multivitaminele seara la culcare,
când nu luaţi alli, pentru a fi sigur că vitaminele sunt absorbite.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de administrarea alli dacă luaţi deja
- amiodaronă, pentru probleme de ritm cardiac.
- acarboză (medicament antidiabetic folosit pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2). alli nu este recomandat persoanelor care iau acarboză.
- un medicament pentru afecţiuni tiroidiene (levotiroxină), deoarece poate fi necesară ajustarea dozei şi administrarea medicamentelor în momente diferite ale zilei.
- un medicament antiepileptic, deoarece orice modificări ale frecvenţei şi severităţii convulsiilor trebuie discutate cu medicul dumneavoastră.
- medicamente pentru tratamentul HIV. Este important să vă adresaţi medicului înainte de a lua alli, dacă urmaţi un tratament pentru HIV.
- medicamente pentru tratarea depresiei, a tulburărilor psihice sau anxietăţii.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul în timpul administrării alli
- Dacă urmaţi un tratament pentru scăderea tensiunii arteriale deoarece ar putea fi necesară ajustarea dozei.
- Dacă luaţi un medicament pentru scăderea cantităţii de colesterol deoarece ar putea fi necesară ajustarea dozei.

alli împreună cu alimente şi băuturi
alli trebuie asociat cu un regim alimentar hipocaloric, cu un conţinut scăzut de grăsimi. Încercaţi să iniţiaţi această dietă înainte de începerea tratamentului. Pentru informaţii despre modul de stabilire a obiectivelor privind aportul caloric şi de grăsimi, citiţi Alte informaţii utile din paginile albastre de la punctul 6.

alli poate fi luat imediat înainte de masă, în timpul mesei sau până la cel mult o oră după masă. Capsula trebuie înghiţită cu apă. Aceasta înseamnă o capsulă la micul dejun, una la prânz şi una la cină. În cazul în care săriţi peste o masă sau masa nu conţine grăsimi, nu luaţi capsula. alli nu acţionează decât dacă masa conţine grăsimi.

În cazul în care masa conţine un aport mare de grăsimi, nu depăşiţi doza recomandată. Administrarea capsulei la o masă care conţine prea multe grăsimi poate facilita apariţia reacţiilor adverse asociate regimului alimentar (vezi punctul 4). În timpul administrării alli, faceţi toate eforturile necesare pentru a evita mesele bogate în grăsimi.

Administrarea de alli 60 mg capsule în sarcină / alaptare:

Nu luaţi alli dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.

Prezentare ambalaj:

Capsulele alli sunt turcoaz cu o bandă de culoare albastru închis de jur împrejur la mijloc, inscripţionate cu „alli”.

alli este disponibil în ambalaje cu 42, 60, 84, 90 şi 120 capsule. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie disponibile în toate ţările.

O cutie pentru transport albastră (shuttle) este inclusă în acest ambalaj pentru transportul dozei zilnice de alli.

Condiții de păstrare:

- Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
- Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi flacon după ,,EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
- A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
- A se păstra flaconul închis etanş pentru a fi protejat de umiditate.
- Flaconul conţine două recipiente sigilate care conţin silicagel pentru a menţine capsulele uscate. Nu scoateţi recipientele din flacon. Nu le înghiţiţi.
- Puteţi să păstraţi doza zilnică de alli în cutia pentru transport albastră (shuttle) inclusă în acest ambalaj. Aruncaţi capsulele care au fost păstrate în cutia de transport mai mult de o lună.
- Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Alte medicamente cu substanța activă orlistatum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu alli 60 mg capsule(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul alli 60 mg capsule vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.