Prospect ALTRAMET, fiole

Substanța activă: cimetidinum
Clasa ATC: [A02BA]: tractul digestiv si metabolism >> antiacide, antiulceroase, antiflatulente >> medicamente pentru tratamentul ulcerului peptic >> antagonisti ai receptorilor H2

Indicații ALTRAMET, fiole:

Altramet este recomandat in cazurile urmatoare:
*ulcer duodenal diagnosticat prin rontgen sau endoscopie;
* reflux esofagian;
* sindrom Zollinger Ellison;
* hemoragie digestiva superioara.

Contraindicații:

Este contraindicat in timpul sarcinii, alaptarii si la copii pana la 14 ani.

Administrare ALTRAMET, fiole:

Doza individuala pentru administrarea intravenoasa este de 200 mg. Injectiile se administreaza la intervale de 4-6 ore. Cea mai mare doza zilnica este de 2400 mg.

Perfuzii intravenoase: Doza este de 100 mg pe ora in curs de doua ore. Aceasta doza se poate repeta la intervale de 4-6 ore. Cea mai mare viteza a perfuziei, care nu trebuie depasita este de 150 mg la ora sau 2 mg/kg/ora.

Altrametul se poate administra si in perfuzii continue.
Cea mai mare doza zilnica de Altramet nu poate depasi 2400 mg. In aceasta doza Altrametul se administreaza dupa indicatii timp de 4-6 saptamani. In cazul recidivelor sau a hemoragiilor temporare aparute din cauza intreruperii bruste a tratamentului, se recomanda continuarea tratamentului cu doza de intretinere si anume 300 sau 400 mg Altramet seara inainte de culcare in cursul urmatoarelor 6 luni.

Acțiune:

Cimetidina este antagonistul receptorilor histaminergici H2.
Inhiba secretia bazala si stimulanta a acidului gastric si diminueaza secretia pepsinelor.

Compoziție ALTRAMET, fiole:

Fiola contine 200 mg cimetidina sub forma de cimetidina clorid.

Cimetidina este denumirea generica pentru N cian-N-metil-N-2[(5-metil-1 H-imidazol-4-) metil]-tio-etil-guanidin.

Precauții:

Altrametul se dozeaza cu prudenta pacientilor cu functiile hepatice si renale afectate ca si bolnavilor varstnici.

La acesti bolnavi dozele sunt mai reduse in raport cu afectiunile hepatice si renale. Altrametul prelungeste timpul protrombinei la bolnavii care folosesc derivate cumarinice. In cazul acesta se recomanda controlul timpului de protrombina la bolnavii care in acelasi timp cu cimetidina utilizeaza peroral medicamente anticoagulante.

Altrametul nu se administreaza asociat cu diazepam si clor-diazepoxid. Aceasta nu este valabil pentru lorazepam si oxazepam.

Reacții adverse ale ALTRAMET, fiole:

Altrametul poate provoca greturi, varsaturi, diaree, constipatie, meteorism, oboseala, ameteli, cefalee, dureri musculare, alergie cutanata.

Cimetidina poate accentua secretia prolactinei cu o posibila actiune antiandrogena; la o administrare de lunga durata cimeti dina poate provoca ginecomastie, iar foarte rar impotenta.

Temporar cimetidina poate provoca cresterea transaminazelor in ser. In unele cazuri Altrametul poate provoca nefrita interstitiala (in acest caz creste ureea si creatinina in sange). In cazuri rare Altrametul poate provoca parestezii si confuzii reversibile sau depresii din cauza actiunii asupra sistemului nervos central.

Din cauza efectelor secundare nu trebuie intrerupt imediat tratamentul.

Acesta se va intrerupe daca valorile patologice raman neschimbate sau cresc.

Interacțiuni cu alte medicamente:

Nu se recomanda administrarea concomitenta a Altrametului cu medicamentele care provoaca neutropenie (ex. unele citostatice).
Alte medicamente cu substanța activă cimetidinum:
Medicamente cu indicații asemănătoare cu ALTRAMET, fiole(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul ALTRAMET, fiole vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.