Prospect AMPICLOX, caps.

Substanța activă: combinatii
Producator: Europharm
Clasa ATC: [J01CA]: antiinfectioase de uz sistemic >> antibiotice >> peniciline cu spectru larg >> peniciline cu spectru extins

Indicații AMPICLOX, caps.:

rodusul este indicat intr-o sfera larga de afectiuni: infectii respiratorii, biliare, urinare si digestive; gonoree, meningita cu Haemophilus influenzae, pneumococ sau meningococ, sinuzita, otita medie; infectii cu stafilococi penicilinazo-secretori: infectii cutanate si ale tesuturilor moi (dermatite, furunculoze, antrax, flegmoane, limfadenite, mastite, plagi si arsuri infectate); infectii mixte produse de streptococi si stafilococi penicilinazo-secretori; infectii ORL: abcese dentare, otite externe; alte infectii: osteomielite, artrite purulente.

Contraindicații:

Alergii la peniciline si cefalosporine. Insuficienta hepatica si renala. Administrarea la mame care alapteaza (se elimina prin secretia lactata si poate favoriza candidoza, diaree la sugari).

Administrare AMPICLOX, caps.:

Adulti: 2-4 g/zi (4-8 capsule), in 4-6 prize. In cazurile severe, dozele pot fi marite. Copii pana la 20 kg: 50 mg/kg corp/zi. Capsulele se administreaza cu o ora inainte de masa sau la 2 ore dupa masa.

Compoziție AMPICLOX, caps.:

Ampicilina trihidrat echivalenta cu 250 mg ampicilina anhidra/capsula. Cloxacilina sodica echivalenta cu 250 mg cloxacilina/capsula.

Precauții:

Se impune prudenta in caz de antecedente de astm sau diateza alergica. In cazul tulburarilor renale sau hepatice se impune adaptarea dozei in functie de gravitatea acestora. Se evita calea orala de administrare in cazul infectiilor severe sau al tulburarilor gastrointestinale. Se recomanda supravegherea functiei renale, hepatice si hematopoietice in decursul unui tratament indelungat cu Ampiclox.
Sarcina si alaptare: In sarcina, pana in prezent nu se cunosc efecte teratogene pentru nici unul din cele doua antibiotice asociate; vor fi insa evaluate avantajele si riscurile terapeutice atat pentru pacienta, cat si pentru fat. Penicilinele fiind excretate in laptele matern, exista riscul sensibilizarii sugarului la aceste antibiotice.

Reacții adverse ale AMPICLOX, caps.:

Reactiile alergice la peniciline apar la 0,7-10 % din bolnavi. Sensibilizarea rezulta de obicei printr-un tratament anterior, dar anumiti pacienti prezinta fenomene alergice la primul contact cu o penicilina. Au fost observate doua tipuri de reactii alergice: imediate si intarziate. Reactiile imediate survin de obicei la 20 de minute de la administrare si se manifesta, in functie de severitate, prin urticarie si prurit, pana la edem angioneurotic, laringospasm, bronhospasm, hipotensiune, colaps vascular si exitus. Asemenea reactii anafilactice sunt foarte rare. Un alt tip de reactie imediata poate sa apara in intervalul 20 de minute - 48 de ore de la administrare si se manifesta prin urticarie, prurit, febra; mai rar pot sa apara: edem, spasm laringian si hipotensiune. Reactiile intarziate la peniciline apar dupa 48 de ore de la ingestie, uneori chiar dupa 2-4 saptamani de la debutul tratamentului. Simptomele sunt cele caracteristice unui sindrom de tip boala serului, urticarie, mialgii, febra, artralgii, dureri abdominale, eruptii cutanate. Pot sa apara si semnele unei tulburari gastrointestinale: greata, varsaturi, diaree, stomatita. La nivel gastrointestinal: anorexie, greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale, colita pseudo-membranoasa. Pot sa apara suprainfectii intestinale cu Candida, Klebsiella sau Pseudomonas. Modificari ale functiei hepatice: cresterea tranzitorie a SGOT. Modificari ale parametrilor hematologici: foarte rar anemie, trombocitopenie, agranulocitoza de natura alergica, de obicei reversibile la intreruperea tratamentului.
Medicamente cu indicații asemănătoare cu AMPICLOX, caps.(din aceeași clasă):
Dacă ați descoperit inexactități în prospectul AMPICLOX, caps. vă rugăm să ne sesizați printr-un mesaj rapid de pe pagina de contact. Mulțumim anticipat!
Echipa ROmedic nu încurajează autotratamentul. Este foarte periculos să luați medicație fără indicația medicului. Nu există medicament "sigur", toate au efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient...există medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. ROmedic nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor.